Az apuka - BÖRTÖNTÖRTÉNETEK

Az apuka tűzpiros Toyota Corollán érkezett látogatásra börtönben senyvedő egyetlen sarjához, aki a lányokkal való ismerkedés, nem éppen rómeói módját művelte.

Az apuka utolsó divat szerinti szuperelegáns öltönyében, kikeményített gallérú, patyolatfehér ingében komoly feltűnést keltett. A börtön őrei nem ilyen öltözékű látogatókhoz szoktak.

Az apuka csomagot hozott eltévelyedett sarjának: tisztasági felszerelést (Camay szappan, Lux tusfürdő, Clear sampon), és a magyar földi halandó számára elérhetetlen, világmárkás, szántótábla nagyságú csokikölteményeket.

Az apuka jegyzetelt a látogatás teljes ideje alatt: következő csomagjába mit kíván egyke csemetéje („Vadat, halat, s mi jó falat…”). Szorgalmasan firkantotta a kívánságlistát, míg utódja meg nem említette: - … meg egy tollat.

Az apuka rápislantott hiper-szuper íróeszközére, aztán megrázta fejét:

- Úgy döntöttem, hogy majd csomagban kapsz egyet.

A látogatásra ügyelő nevelőnő közbeszólt: - … meg egy zoknit.

Az apuka hüledezve meredt az egyenruhás hölgyre: - Nincs neki?

- Honnan lenne, amikor eddig csomagot, levelet nem kapott. Ön az első látogatója.

Az apuka elővette a fiától egyszer már megvont, mellényzsebébe süllyesztett csodaíront, és a hirtelen felmerült igényt is akkurátusan feljegyezte.

A látogatás rövidre sikeredett. Az apuka sietett. A gyerek sírt, ráhajtotta fejét nemzője keblére. Az apuka átölelte, simogatta fia bozontos buksiját, közben a nevelőnő felé pislogott, mintha kérdezné: eléggé szeretem?

Az már a gyerek elbeszéléséből derült ki, hogy szülei régen elváltak. Ö intézetben nevelkedett. Apja autó adásvétellel foglalkozik, ideje nagy részét nyugaton tölti. Most azonban megígérte neki, ha szabadul, egy hetet vele tölthet Pesten, feltéve, ha minden este hétkor távozik a lakásból.

Megindító, ugye?

                                                                    Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.