A világ legjámborabb macskája

Csak akkor jámbor, ha ő akarja

Filmünk, a „Macska a betonban” készítése lassan két éve tart. A forgatást természetesen nem réteshosszúságúra terveztük, de a pandémia alaposan átformálta lehetőségeinket.

Bár jelenleg látványos munka nem folyik, de azért szervezés és most már a filmvágás elkezdődik. Jómagam werk könyvet készítek, amely a filmkészítés érdekes, izgalmas, humoros epizódjait kívánja csokorba gyűjteni.

A filmcím kötelez. Macskát kell szerepeltetni benne. Elképzelésünk szerint Marika néninek a karjain békésen pihenő macska cirógatása lett volna szerepe. A cirmostól elvártuk az odaadó dorombolást és hálás farkcsóválást. Biztosra akarva menni, Nagyhegyesen (ahol a film forog) a világ legjámborabb macskáját kerestük. Jöttek is ajánlatok, de mire filmezésükre került volna sor, megmérgezték, elkódorogtak, eltűntek. Végül mégis jött az üzenet: megvan a megfelelő. Éppen a helyszín közelében filmeztünk, így gyorsan autóinkba rámoltunk és a jelzett házhoz robogtunk. A macska pedig ott volt. Jött hozzánk, lábainkhoz dörgölődzött, mi meg dörzsöltük a tenyerünket. Operatőrünk gyorsan kamerát állított. Megbeszéltük a felvétel menetét, aztán kértük a macskát. A tulajdonos család legifjabb tagja felnyalábolta őkelmét. A bajok itt kezdődtek.

A felvétel akkor indult volna, mikor a macsek Marika néni karjaiban pihen. A kislány a hasánál fogva emelte, mire őkelme azonnal nemtetszését nyilvánította. Ezért Marika nénihez került, de jól láthatóan beidegelte magát. A következő pillanatban a cirmos nagyot repülve huppant a földre, és inaszakadtából szaladt el a helyszínről. Történt pedig, hogy a macska belakarmolt az ölelő karba, de nem sokkal később kiderült, Marika néni is eldobni készült, mert neki meg szőrallergiája van.  

Nem eléggé etikusan, de a történteken jót derültünk. Nevetésünk csillapultán kérdeztük operatőrünket: felvetted? Persze, hogy nem. Szemrehányást se tehettünk, hiszen a megbeszéltek szerint, csak a néni ölébe került macskával kezdett volna forogni a kamera.

Szegény, agyonijedt cicus, ott tartózkodásunk egész ideje alatt bujkált.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.