Választás 2014 - Schmuck Andor: szakadék emberek és politika között

Budapest, 2014. április 4., péntek (MTI) - Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke szerint szakadék van az emberek és a politika között, ezért a tetteknek kell beszélniük.

Pártjának pénteki budapesti kampányrendezvényén az elnök azt mondta, őket nem érdekli, hogy kinek hol van bankszámlája, az viszont igen, hogy amíg egyesek meggazdagodtak, 4,5 millióan elszegényedtek, ezért is van szakadék az emberek és a politika között. Hozzátette: ellenségüknek tekintik a kilátástalanságot, a munkanélküliséget, a szociális létbizonytalanságot, a korrupciót, az embertelenség, ezek ellen lehet és kell küzdeni.

Kifejtette: kampányuk alatt 140 ezer adag ételt osztottak szét, egészségügyi szűrőbuszaikkal nyolcvan településen háromezer ember szűrését végezték el, alapítványoknak, iskoláknak segítettek. Hozzátette ugyanakkor, hogy erre ő nem büszke, mert az elmúlt huszonöt év politikájának kudarca, hogy a Blaha Lujza téren naponta kétezer ember áll sorba ételért. Ezen a politikán lehet és kell is változtatni - hangsúlyozta.

Schmuck Andor elsősorban nem azt kérte, hogy a szociáldemokratákra szavazzanak, hanem azt, menjenek el szavazni. Ezzel azt üzenik a politikának, hogy mindenkinek van beleszólása abba, mi történjen - fogalmazott. Jelezte: 82 jelöltük visszautalta az államkincstárnak a kampányra fordítható fejenként egymillió forintot, és azt kezdeményezik, hogy ezt az összeget a kormány fordítsa bölcsődék bővítésére.

Az európai uniós választással kapcsolatban azt mondta, egyetlen programpontjuk lesz: el akarják érni, hogy az idősek érdekeit az unióban jogi charta védje. Mint mondta, alapdokumentumban kell kimondani, hogy a nyugdíj, a tisztességes egészségügyi ellátás nem kegy, hanem jog.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.