Választás 2014 - Kósa Lajos: ez a választás a szabadságról szól

Debrecen, 2014. április 5., szombat (MTI) - Ez a választás a szabadságról szól - jelentette ki a vasárnapi országgyűlési voksolásról Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere szombaton, pártja kampányzáró nagygyűlésén.

A debreceni Református Nagytemplom előtti téren egybegyűlt több ezer ember előtt Kósa Lajos azt mondta, megtiszteltetés, hogy Debrecen ad otthont a Fidesz-KDNP kampányzáró nagygyűlésének, de rögtön hozzátette: hol máshol rendezhették volna, ha nem a szabadság őrvárosában, ahogy Kossuth Lajos nevezte a várost.    A kormánypárti politikus a szabadságról szólva azt mondta, végre van olyan kormányunk, van olyan miniszterelnökünk, aki ha kell, kimegy Brüsszelbe, "kiáll és megvéd bennünket". Olyan miniszterelnökünk van, aki Brüsszelben meri idézni az unió alapító atyját: ha Európa megszűnik kereszténynek lenni, megszűnik Európa. S "veszi a bátorságot és ezt beleírjuk az alkotmányunkba is", mert ez az örökségünk, Szent István királyunk öröksége - tette hozzá Kósa Lajos.    Kijelentette: nem kell olyan kormány, amelyik fülét-farkát behúzva próbálja kilesni Brüsszelben, hogy "mi a vonal". Olyan kormány kell, amelyik elmegy Brüsszelbe, s elmondja, nekünk mi a véleményünk a dolgokról - érvelt a politikus.

Kósa Lajos szerint az ország az elmúlt négy évben "csoda dolgokat tett": lekerültünk Európa szégyenpadjáról, az ügyeinket a saját kezünkbe vettük, s a londoni pénzügyi központban is kénytelenek tudomásul venni, hogy Magyarország jobban teljesít, s kénytelenek felminősíteni az országot.  Hazánknak mindig ki kell állnia az érdekei mellett, mert ez a szabadság lényege; "a szabadság olyan érték, amit újra és újra meg kell fogalmazni, meg kell védeni, s Magyarországnak olyan kormány kell, amely ezt meg is teszi" - hangoztatta Kósa Lajos a hallgatóság ovációját kiváltva.   Debrecen polgármestere végül arra szólította fel a résztvevőket, hogy merjenek nagyot álmodni, mint ahogy azt a cívis városban is megtették az elmúlt években. Ezért - sorolta - már nem dübörög autóbusz a nagytemplom előtti téren, ezért rendezhetett Debrecen tornász világbajnokságot, s ezért lesz majd Loki-Barcelona BL-döntő egyszer az új Nagyerdei Stadionban. Szavait hatalmas taps követte.   Kósa Lajos végül kérte a jelenlevőket, hogy ne osszák meg szavazataikat vasárnap, voksoljanak a Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeire és listájára.

Pósán László, a Fidesz debreceni elnöke a nagygyűlés megnyitásakor kijelentette: az elmúlt négy évben kisebb fajta csodát tett Magyarországon az Orbán Viktor vezette kormány, a Fidesz-KDNP többségű parlament, s a szavazás arról szól, "ki aratja le a babért".     Nem engedjük, hogy ezt más tegye meg, április 6-án csak a Fidesz - tette hozzá hallgatóságának ütemes tapsától kísérve.

Tasó László képviselőjelölt, Nyíradony polgármestere kiemelte: 90 év óta soha ennyi magyarnak nem volt lehetősége, hogy véleményt mondjon, mint most, április 6-án.    Holnap győzni fogunk! - hirdette a több ezer résztvevő tapsától kísérve.
    

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.