„Technikai” problémák

Drenovac - Nem volt ok az elégedettségre  Fotó: DEAC

Az egyetemi fekete-fehér kosarasok ismét vereséget szenvedtek az élvonalban. Újabb csapat ellen, amely alapvetően bőven verhető lett volna a DEAC számára, de a technikai problémák, a fáradtság és az akaratgyenge, szervezetlen kosárlabda ezúttal sem volt elegendő. A Kecskemét nyert ezúttal az Oláh Gábor utcán, tovább süllyed a Dedek-hajó.

A Kecskemét végig magas szerkezetre épülő taktikája, Wittmann Krisztián rutinja és Milos Borisov debreceni tapasztalatai felemésztették a Debrecen csapatát. A Borisov – Dramicanin – Karahodzsics trió mellett a fekete-fehérek támadósorának, a hazai palánk alatt pedig a védelemnek esélye sem volt. Mindazon túl, hogy a DEAC továbbra is azt az eredménytelen játékot erőltette, amely során, bár sikerül a vonalhoz hárompontos lehetőségre kijátszani a labdát, az akció végén mégis a bejátszás mellett döntenek Drenovacék, hátha a festékből sikerül eredményesnek lenni. Ez a gondolat persze rendre megbukott, a nem kimondottan kifizetődő játékba pedig megannyi hiba, eladott labda, fölösleges fault is becsúszott, amelyekből a KTE értékes kosarakat szerzett. Végül pedig 69-75 arányban vitte el a két bajnoki pontot a Nagyerdőről.

Ami a debreceni centereket illeti, egyértelműen látványosak Jimmie Taylor zsákolásai, de a Taylor – Tóth Ádám páros a palánk alatt rendre segítség nélkül kényszerült, illetve kényszerül a gyűrűt célba venni, a túlerő pedig többnyire felülkerekedett rajtuk. A legnagyobb kérdőjelet azonban mégis a friss igazolás, az egykori Falco-klasszis, MVP Darrin Govens lehetetlenül gyenge produktuma jelentette. Mindössze kettő pontig jutott a mérkőzésen, érdemei pedig néhány hasznosnak tűnő passzban ki is merültek. Mindez a sikertelen széria pedig leginkább azok számára lehet bántó, amely kosarasok meccsről-meccsre minden erejükkel megpróbálják menteni a menthetőt, a közönség felé pedig a legnagyobb alázattal fordulnak, így például Djole vagy Polyák Laci. No, félreértés ne essék, rajtuk kívül azért bőséggel akadnak itt igazán tiszteletreméltó játékosok, csak a teljesség igénye nélkül a két kapitány neve áll itt.

Noha aligha okolható más a vereség miatt, leginkább a magunk háza táján szükséges elsősorban sepregetni, azt hiszem, nem mehetünk el amellett a bíráskodás mellett, amely egyértelműen a kecskemétiek mestere, Forray Gábor kénye-kedve szerint alakult. A debreceni kispad az első reklamálás alkalmával megkapta a technikai hibát, míg a vendégek edzője négy teljes negyeden át üvöltözött a játékvezetőkkel, büntetlenül, mi több, reklamációit nem egy alkalommal jogosnak is ítélték a sípmesterek, a debreceni szakvezetés, csapat, kispad, játékosok, közönség nem kis felháborodására.

Mindettől függetlenül természetesen szükségtelen volna a bírókat okolni, hiszen a vereség nyitja a gyenge, eredménytelen, hibákkal tűzdelt debreceni játékban keresendő. A hírek, amelyek szerint a csapat viszonya David Dedekkel korántsem kellemes, újfent igaznak bizonyultak. Szlovénia pedig még mindig nincs olyan messze…

Barna Marci

DEAC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 69-75 (20-17, 20-30, 21-12, 8-16)

DEAC: Scott 13/9, Polyák 6/6, DRENOVAC 20/3, Kovács 2, TAYLOR 10 csere: Mócsán 6/6, Tóth 10, Govens 2, Balázsi -.

vezetőedző: David Dedek

KTE: Wittmann 8/6, Townes 12/3, Kucsera 4, Fazekas 5/3, KARAHOZICS 10 csere: BORISZOV 19/3, DRAMICSANIN 15/6, Tóth 2, Kiss.

vezetőedző: Forray Gábor

David Dedek: Köszönöm a szurkolóknak, akik kilátogattak és energiáikkal segítettek minket. Az első negyedben jól kezdtünk, azonban később összeesett a védekezés, nem voltunk elég agresszívak, a kecskeméti passzok zavartalanul jutottak célba, így hamar előnyhöz jutott ellenfelünk. A fordulás után sikerült visszajönnünk, de több gyermeteg hibát vétettünk a végén, nem használtuk a faultjainkat, illetve bónuszban nem törekedtünk a büntetők kiharcolására, ami a vesztünket okozta.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.