A pulykahús egészséges, számtalan módon elkészíthető, nem csak ünnepek alkalmával. Kipróbáltam egy nem szokványos ízesítést, és látványra, ízre is jól sikeredett, hiába több sütést igényel, mint átlagosabbnak számító húsaink, de megérte. Köretként főtt krumplit, savanyúságot tálaltam.
A szárnyakat alapos tisztítás után kettévágva, beirdalva, szalonnával, fokhagyma darabokkal, fűszerekkel ízesítés után olajozott tepsibe raktam a gombaszeletekkel. Meglocsoltam sörrel, vörösborral. Lefóliázva 200 fokos sütőben körülbelül 2,5 óráig hagytam az ízeket összeérni, majd a fóliát levettem, fűszeres levével időnként locsolgatva, még minimum fél óráig ropogósabbra sütögettem.
Hozzávalók: 4 egész pulykaszárny, olaj, só, bors, szárnyas fűszerkeverék, szalonna, pár gerezd fokhagyma, 2dl édes vörösbor, 2-3 dl sör, 1 üveges natúr gombaszelet.
D. B.
Új hozzászólás