Réges Raven a Nagyerdei Víztoronyban…

Rendhagyó ötvözetben

Milyen „Réges Raven” történt már, hogy az elektronikus zene reneszánsza elhozta a szüntelen lüktető, intenzív elektronikus ritmusok és ütemek világát. A cívisvárosban újra ránk köszönt ez a kor, még ha csak egy estére is, de felejthetetlen elánnal.

A Víztoronyba beköltöztek az elektronikus zene egyik nagyágyújának debreceni ifjú képviselői, az edm stílusirányainak egyik úttörője, a rave képviseletében, a Réges Réven estén. Noha a dj-pult mögött álló formációk közül valamennyivel találkozhattunk már, így együtt egészen rendhagyó, egyedülálló ötvözetet alkottak. Az Ű999, a Best Ablak, Lau és Kisszántó feltörése és a rave úttörőkora óta már gyakorlatilag egy generációváltás is végbement. Szinte fel sem tűnt. Fel sem tűnt, amikor a Víztorony pincetermében újra feldörrentek az erősítők, és órákon keresztül, egészen hajnalig zúgtak a fellépők edm rave-trackjei. Mindezekhez az elektronikus zenei eufóriához egészen egyedülálló vizuálok és fények társultak, hogy az élmény valóban feledhetetlen legyen, hamisítatlan 90-es esztendőkbeli köntösbe bújtatva. E körítést természetesen a potméterek, és az egyénre szabott pultkezelés alapozták meg.

Természetesen az underground vonulat is „kézzel foghatóan” jelen volt, hiszen a percek és a beatek pörgésével egyre gyűltek a rave rajongók, akik végül csaknem százfős közönséget alkotva adták át magukat a hangulatnak, hogy a ritmus és az ütemek vezessék mozdulataikat. Az este fényét emeli, hogy nem csupán a helyi publikumot mozgatta meg ez a muzikális világnézet, hanem jó néhány külföldi vendéget is fogadtak a szervezők, fellépők, így egyfajta nemzetközi összetartást is prezentált ez a fajta, korántsem hétköznapi kultúra.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.