Rajt-cél diadal Körmenden

Edwin 12 ponttal gyarapította a DEAC kosarait  Fotó: MKOSZ

Körmenden folytatódott a DEAC férfi kosarasainak hazai bajnoki menetelése. A piros-fekete Szolnok nagyerdei diadalát követően ezúttal idegenben kellett vörös-feketékkel megmérkőznie a Mandics-csapatnak.

Ezúttal a hazai kosárlabdasport másik fellegvára, Körmend ellen kellett bizonyítania Djordje Drenovacéknak, idegen terepen. Egy győzelem egyszerre nagy fegyvertény és bravúr lett volna Mócsán Bálinték számára.

A szerb bedobó már a mérkőzés elején élére állt csapatának, szédületes triplát is elengedett, a fekete-fehérek pedig már az összecsapás legelején előnybe kerültek. A körmendi szurkolók jó szokásukhoz híven természetesen ez alkalommal is pokoli hangulatot teremtettek az MTE otthonában, noha ez egyelőre nem tudta feltüzelni Duráziékat. Nem hiába, hiszen a DEAC remekül védekezett, és szervezett akciókkal igyekezett növelni előnyét. Tíz perc játék után 17-18 állt az eredményjelzőn. A folytatásban tovább tartott Drenovac ihletett játéka, sorjázta a kosarakat, Deon Edwinéknek ültek a középtávolik, a hárompontosok is szép számmal helyükre kerültek. Hőgye Patrik még egy óriási alley-oopot is kapott, ám az ifjú debreceni sajnos nem tudta értékesíteni a minden bizonnyal „hangosnak” szánt kosarat. Ettől függetlenül a második negyed derekán már a két számjegyű DEAC-előny is a levegőben lógott. A Körmend ebben a negyedben is 17 egységet gyűjtött, a vendégek öttel többet: nagyszünetben: 34-40.

A fordulás után rögtön távolival kezdtek az egyetemiek, a kapitány Mócsán volt eredményes. Edwin büntetőivel pedig immár két számjegyű előnyt tudhatott magáénak a hajdúsági gárda. A rend kedvéért Drenovac még egy triplát a helyére küldött a DEAC-előny pedig 6-8 pont környékén állandósult. A debreceni lepattanójáték is meggyőző volt, a harmadik felvonás utolsó percében például háromszor is sikerült az elhibázott kísérletekből lecsorgó labdát megkaparintani. Az akció végén pedig Lovro Buljevics növelte szerzett pontjai számát tíz fölé. Tíz perccel a vége előtt 62-54-es vezetéssel vonult pihenőre a fekete-fehér gárda. Az utolsó csörte elején tovább növelte a különbséget Andjelko Mandics legénysége, Mócsán hárompontosa is rezgette a hálót. A negyedik tízperc derekán zárkóztak Tolberték, akik a koncentrált védekezésnek köszönhetően is meg tudták fogni némileg a gyors tempót diktáló vendégeiket. Az utolsó három és fél percben mindössze három volt a különbség. Andre Williamson hozta vissza csapatát óriási zsákolással 72-66-ra. A hazaiak egyre több technikai bakit vétettek, sorozatban adták el a labdákat. Drenovac huszadik pontját is megdobta, újra tízre állítva a differenciát. Az utolsó kettő játékpercre fordulva a hazai szurkolók jócskán hangot adtak nemtetszésüknek, amikor már 13-mal vezettek a debreceniek. Williamson még egy dudaszós középtávolival is bevette a körmendi gyűrűt. A győzelem már egyáltalán nem forgott veszélyben, rajt-cél győzelemmel szerzett két rendkívül fontos bajnoki pontot a DEAC. A vége: 70-81.

A folytatásban kemény kupameccs következik január 24-én. A Mandics-alakulat útja a Tiszaligetbe vezet majd, a Szolnok otthonába.

Barna Marci

EGIS Körmend – DEAC 70-81 (17-18, 17-22, 20-22, 16-19)

DEAC: EDWIN 12, Hőgye 4, DRENOVAC 23/12, Williamson 10, BULJEVIC 13 csere: MÓCSÁN 13/9, Tadics 6/6, Czermann, Garamvölgyi.

vezetőedző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandics: Mindkét csapat nagy energiával és fizikálisan játszott, férfias mérkőzés volt. A dobáskiválasztásunk ma is rendben volt, de a Szolnok elleni találkozóval ellentétben, ma jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket. Kézben tartottuk a meccset, és a legfontosabb, hogy a védekezésünk rendben volt, és amikor a Körmend zárkózott, mindig jó döntéseket hoztunk. Boldog vagyok, hogy a klub története során először sikerült nyerni Körmenden.

Deon Edwin: Jó meccs volt, hatalmas győzelem a klubnak, mert ez volt ennek a klubnak az első győzelme itt, ami önbizalmat épít a csapatnak, mert az egész elsőosztály tudja, hogy nehéz itt nyerni. Szóval szükségünk volt erre a győzelemre a kupameccs előtt, ami szerdán lesz. Összeségében a meccs jó volt, fizikális volt, figyelmesek voltunk, amikor kellett és ezért tudtunk győzni.

A számok tükrében (EGIS Körmend-DEAC): szerzett labda: 10-13, eladott labda: 16-15, lepattanó: 25-30, gólpassz: 10-11, fault: 19-22, VAL: 86-108

2p közeli: 57%-50%, 2p ktáv.: 25%-43%, 3p táv.: 33%-53%, 1p bünt.: 68%-88%

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.