Ragyogó érmek

Ezüst- és bronzcsapat  Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia

Miközben a Főnix Arénában a felnőtt női kézilabdázók csaptak össze a Magyar Kupa négyes döntőjében, a Loki is érdekelt volt egy fináléban a hétvégén. Azaz egészen pontosan kettőben, hiszen a serdülő és az ifjúsági élvonal piros-fehér lányai is pályára léptek Szigetszentmiklóson a Final Fouron.

Kudor Kitti idén már ünnepelhetett egy hatalmas sikert, NBII-es tanítványai, a DVSC Schaeffler U22-es kézisei ugyanis veretlenül, sőt, százszázalékosan nyerték meg a bajnokságot, és jutottak az NBI/B csoportba. Az egykori kézilabdázó ikon edzőként ezúttal az ifistákat vezette éremig, akárcsak Győrvári Viktor a serdülőket. Mindkét utánpótlás gárda a NEKA csapata ellen kezdett pénteken. Nem lenne becsületes, ha azt mondanánk, hogy felemás sikerrel, hiszen a bajnokság végeredménye igazán kecsegtetőre sikerült, csalódni egyáltalán nem volt ok. A „kisebbek”, a serdülők vereséget szenvedtek a Balaton-partiaktól, az ifisták azonban szétlövéssel, Reszegi Eszter hetesvédésével felülmúlták a bogláriakat, így egy bronzmeccsen és egy aranydöntőn volt érdekelt a Vasutas.

A Győrvári-csapat a Ferencvárossal izgalmas és szoros csatát vívó, a fővárosiakkal szemben végül alulmaradt Érddel viaskodott. A félidőben kettővel vezettek az orrsérülése után bravúrosan visszatérő Eszenyi Grétáék, majd 30-33 arányban gólzáporos mérkőzésen diadalmaskodtak, és elhódították a ragyogó harmadik helyet, illetve az azzal járó bronz medált. Az ifjúsági, Kudor-csapat ugyancsak rangadót vívott, amely már nevében is komoly meccset ígért, ugyanis a döntőben a Fradi ellen kellett a cívisvárosiaknak megmérkőzniük. Az aranyérem sorsát a zöldek hamar el szerették volna dönteni, de Balogh Rebekáék ezt korántsem gondolták így. A gárda vezére a felnőttek és az élvonal ellenfelei közt is rutinosan mozgó Csernyánszki Liliána volt, bajtársaként pedig Panyi Anna vette hátára a csapatot. A szünetben az FTC 15-10-re vezetett, ám a Debrecen megpróbálta tartani a lépést a folytatásban. Az igyekezet sajnos kevés volt, így az ezüstéremmel járó második hely jutott Kudor Kitti lányainak. Kudarcként megélni azonban aligha lenne oka a debrecenieknek. Az NBII-es parádét követően további két, hatalmas munkával megszerzett éremmel lett gazdagabb idén a Loki kézilabdacsaládja, nem is beszélve a felnőttek bronzszezonjáról.

Barna Marci

Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.