Nyolc között a magyarok

A mérkőzés vége előtt néhány másodperccel

Majdnem négyezer néző  volt kíváncsi a Főnix Csarnokban kedden délután is, hogy a magyar női junior kézilabda válogatott hogyan folytatja a menetelését a hazai rendezésű világversenyen.

A drukkerek nem csalódtak. Ifjú hölgyeink megőrizték veretlenségüket, és az első 29 percet leszámítva, mindössze két fertályóra alatt „kivégezték” déli szomszédainkat, Szlovéniát.

Menjünk azonban sorjában! Egy nap pihenő után a mérkőzésnerk már hatalmas tétje volt. A vesztes ugyanis csak maximum kilencedik lehet, ezt pedig a mieink nem szerették volna. Az egyenes kiesési szakaszban nem lehet botlani.

A szlovénok indították útjára a labdát és négy perc alatt kettővel vezettek. Háfráék végig szaladtak az eredmény után, kapkodtak, ritmustalanság, eladott labdák, pontatlan lövések jellemezték ekkor a játékukat. Egészen a harmincadik percig. Ekkor vették át a vezetést a hazaiak. 12-11-re állt a meccs, amikor a félidőt jelző dudaszó után, időn túli szabaddobás következett nekünk. Tíz méterre a szlovén kaputól, a  magasra tartott karok erdejét megkerülve, az ellenfél kapusának feje fölött Kácsor Gréta bebombázta a labdát a hálóba, amely a felső lécről vágódott a gólvonalon túlra. Ez a d9öbbenetes dobás aztán kihatott a második harminc percre is.

A szlovén válogatott elfáradt, a 45. percben már nyolccal mentek el a mieink, majd amikor a két német játékvezető hölgy véget vetett a küzdelemnek, 31-17-et mutatott az eredményjelző.

Sokan nyújtottak kiváló teljesítményt, de közülük is kiemelendő a Ferencváros fiatalja, Márton Gréta. Ezen a meccsen hat gólig jutott, de mindennél többet mond, hogy a torna eddigi találkozóin 18 kísérletből 18 gólt szerzett. Megsüvegelendő statisztika!

Szerdán délután következik Románia, tét: a legjobb négy. Klujber Katrin szerint nem állnak meg. Szombaton este is játszani akarnak. Akkor lesz ugyanis a VB döntője.

 W. Gy.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.