Bihari nyögvenyelő

Bihari nyögvenyelő

Mai ínségeledelnek is fogyaszthatjuk a bihari nyögvenyelőt. Egy kis krumpli, zsír, élesztő, tojás talán még akad a háznál a mai népnyuvasztó időkben is. Máshol az „öreglebbencs túróval” a nyögvenyelő (vagy a káposztás-tejfölös sztrapacska), de mi túróval, tejföllel nem dicsekedhetünk, gazdagoknak való. Krumplit eszünk tésztával a fogyikonyha-hívők megrökönyödésére.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya

10 dkg zsír

2 fej vöröshagyma (kb. 10 dkg)

1 dkg csemegepaprika

2 tojás

liszt (amennyit a két tojás felvesz)

bors

Elkészítés

A zsíron a hagymát üvegesre pirítjuk, majd a csemegepaprikát és a kockára vágott burgonyát hozzáadjuk, ízesítjük, s annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát jól ellepje. Amíg a burgonya fő, a két tojásból, lisztből pici sóval nokedlit kavarunk. Ha jól megfőtt a burgonya, s úgy látszik, hogy kevés a leve, pótoljuk, hogy ellepje, majd beleszaggatjuk kézzel a nokedlit. Befedjük és kb. 10 perc múlva tálaljuk – petrezselyemzölddel díszítve. 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.