A Nagyerdőn át LeBronékig

Valerio-Bodon Vincent  Fotó: BB1

Budapestről az atomvárosba, Paksról Debrecenbe, a cívisvárosban egyéni pontcsúcs a hazai élvonalban, majd egy év a Hűség városában, most pedig irány LA! Valerio-Bodon Vincent a Nagyerdőt is megjárva LeBronék kapuján kopogtat.

Noha a los angelesi lila-sárgák jelenleg nem feltétlenül fénykorukat élik, a magyar kosárlabdavilág most kétségtelenül Jack Nicholson Hollywoodjának csapatára, a tizenhétszeres NBA-bajnok, márkanévvé vált legendás történelmi gárdára, a Los Angeles Lakersre figyel. Nem ok nélkül. A Debreceni Egyetem alakulatát is megjárt, dominikai származású ifjú magyar titán, Valerio-Bodon Vincent ugyanis edzőtábori meghívót kapott a Jeanie Buss tulajdonában álló klubtól. A fiatal csillag számára nem ismeretlen az amerikai közeg, hiszen a liga Nyári Ligájában a Boston Celtics legjobbjaként tűnt ki Las Vegasban. Most pedig még nagyobb a tét. Amennyiben sikerül megfelelőképp teljesíteni, two way szerződés járhat Valerio-Bodonnak, amely kontraktussal a nagyligában és a második vonalas G-ligában léphet porondra. Érdekesség, hogy a frissen érkezett ifjak névsorában megtalálható Scotty Pippen Jr. is, aki a Bulls-ikon kiscsatár Scottie Pippen fia.

A Lakers újonc reménysége egyébként Debrecenben elkápráztatta közönségét rámenős, magabiztos játékával. A 2021-22-es szezonban a Kecskemét ellen 25 pontot szerzett (egyéni hazai csúcs) az Oláh Gábor utcán, simán elejtve hat sikeres hárompontost is. Most pedig, bár nehéz feladat előtt áll, remek úton halad, hogy 22 esztendősen belépjen a Staples Centerben (Crypto.com Arena) Kareem Abdul-Jabbar, Jerry West, Kurt Rambis, Magic Johnson, Shaq, LeBron James és az örök Kobe Bryant csapatába. S ezzel Dávid Kornél után a második magyar legyen, aki az NBA porondjára lép, és az első hazánkfia, aki a Lakersben kosarazhat.

A DEAC-Kecskemét mérkőzés legjobb pillanatai ITT

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.