A Loki legyőzte a sereghajtót

Bordás Réka lövése (DVSC Kézilabda)

Visszafogott tempóban aratott hét gólos sikert a DVSC Schaeffler a Szent István SE együttese ellen szerda este.

A Debrecenben rendezett mérkőzésen Köstner Vilmos igyekezett taktikai felkészítésként mozgatni játékosait a vasárnapi németországi kupameccsre. 39-32-tes végeredmény született.

Az első négy percben 4-0-s rohanással indított a hazai csapat. Bordás Réka találata után a vendégeknek is sikerült gólt szerezni Aron Andrea révén. A laza, kissé szervezetlen debreceni védekezést igyekeztek kihasználni a monoriak, de érdemben egyelőre nem tudtak közel kerülni. Emberelőnyben Eke Karsten is eredményesen lőtt, a különbség pedig tartósan 3-4 egység volt. A tizenötödik percben Varjú Liliána gólja némi reményt megcsillantott a Szent István számára, amikor a debreceni gólcsend közepette kettőre zárkóztak fel. Karnik Szabina kísérletét Gercsó Nóra hárította, Karsten azonban már bevette a kaput és bő huszonkettő perc elteltével Borgyos Panna találata után már öt volt a különbség. A félidő utolsó piros-fehér pontját Vámosi Panna jegyezte, a nagyszünetbeli eredményt pedig Balog Beáta állította be hétméteresből. Harminc percnyi játék után 18-13 állt az eredményjelzőn.

A második felvonás elején jól szállt be Kovács Anna, az elkövetkező percek mégis a vendég alakulatnak kedveztek. A saját kapu előtti munka holtpontra került a cívisvárosiak részéről és Tieff Zsanett valamint Balog Beáta révén már csak négy volt az előny. A hullámvölgyből Oguntoye Viktória hozta ki csapatát egy védéssel és újból növekedni kezdett a debreceni vezetés. Arany Rebeka újból eredményes volt, majd az utolsó negyedórára fordulva a kétszámjegyű különbséget is ő hozta össze. Sziráki Boglárka eredményes lövésére Karnik és Szabó Panna felelt. A hajrának nagy lendülettel futott neki a SzISE. Kapujukban Mátéfi Dalma csillogtatta meg tudását, mezőnyben Aron Andrea révén felére csökkent a hátrány. A hétközi találkozó végeredményét Borgyos Panna állította be: 39-32.

Bár a két bajnoki pont megvan, a mérkőzés egészét tekintve érződött a kettős terhelés és a hétköznap este hangulata Köstner Vilmos „lányain”. A 32 kapott gól nyíltan alátámasztja a védelemben jelentkező hiányosságokat, figyelmetlenségeket. A támadásban szép számmal akadtak látványos megoldások, ugyanakkor előfordultak hibák is a gépezetben egy-egy kulcspasszt vagy épp felállást illetően. Köstner mester ezúttal is nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok pályára küldésére, emellett minden játékost igyekezett alaposan átmozgatni a következő nemzetközi megmérettetés miatt. A Loki soron következő jelenése Nordhausenben esedékes, a Thüringer vendégeként. A találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik.

DVSC SCHAEFFLER–SZT. ISTVÁN SE 39–32 (18–13)

DEBRECEN: Oguntoye – Arany 4, Kovács Anna 2, Bulath 1 (1), BORDÁS 4, Karsten 4, Vantara-Kelemen 3.

Csere: Szabó D. (kapus), Karnik Sz 3, Tóvizi 4, SZABÓ P. 4, Borgyos 2, Varsányi, POCZETNYIK 3, VÁMOSI P. 5 (4). 

Edző: Köstner Vilmos

SZT. ISTVÁN: Gercsó – Horváth G. 1, SZERZŐ 5, Tobak 2, Scheffer 1, ARON 7, Strannig.

Csere: Mátéfi (kapus), Varjú 2, Albert, Lyngby, Balog B. 4 (3), Pánczél 2, SZIRÁKI 4, Tieff 3, Ujvári 1.

Edző: Vojkovics Gyula

MESTREMÉRLEG

Köstner Vilmos: – A védekezésünk sajnos továbbra sem javult, ennyi gólt az élcsapatok ellen sem szabad kapni. Ahhoz, hogy nemzetközi szinten is eredményesebbek legyünk ennél jóval dinamikusabban kell kézilabdáznunk.

Vojkovics Gyula: – Tisztességgel helytálltunk a Debrecen otthonában, ami jelen helyzetünkben értékelendő teljesítmény. Bízom benne, hogy a jövőben sikerül tovább fejlődnünk!

Barna Marci

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.