Loki kontra egyetem

Debreceniek debreceniek ellen

A DVSC és a DEAC 2021 februárja után újból egymással találkozik a magyar kupában. Bár hivatalosan az alacsonyabb osztályú DEAC a pályaválasztó, a legutóbbi kupatalálkozót mégis a Nagyerdei Stadionban rendezték, mondhatni, két hazai csapat részvételével.

Egy esztendeje, februárban a DEAC és a DVSC a piros-fehérek otthonában, a Nagyerdei Stadionban csapott össze. Akkor 2-1 arányú győzelmével a Vasutas menetelt tovább, a fekete-fehérek egyetlen gólját pedig épp a városi és lokista klublegenda Ibrahima Sidibe szerezte büntetőből. Vélhetően ezúttal sem kell majd sokat utaznia egyik csapatnak sem, miután hétfő este az M4 Sport stúdiójában tartott sorsoláson újfent egymás után húzták ki a két gárdát. Sándor Tamás alakulata a szintén fekete-fehér Salgótarján egyesületét búcsúztatta, majd a Stécé után az Egert ejtette ki, harmadik kupatalálkozóján pedig Jászberény ellen is diadalmaskodott az egyetemi gárda. Dombi Tibor legénysége Dabason szerzett 1-0-s győzelmével menetelt a legjobb 32 közé.

A két debreceni alakulat nemrégiben a nemzeti másodosztályban is találkozott kétszer, ám azóta a DEAC az NBIII-ban szerepel, míg a Loki visszajutott az élvonalba. Ettől függetlenül pikáns, de korántsem ellenséges cívisvárosi derbire van kilátás. A továbbjutás egy mérkőzésen dől majd el, az MLSZ október 19-ét, szerdát jelölte ki játéknapként.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.