Loki, BL, Európa

Szilágyi Zoltán csapata is megmérettetik külföldön  Fotó: MTI (Czeglédi Zsolt)

A DVSC labdarúgói és a DVSC Schaeffler női kézisei is bronzéremmel zárták a 2022/23-as bajnoki kiírást. Ebből adódóan pedig mindkét piros-fehér alakulat elindulhat a nemzetközi porondon.

Előbbi esetében már tudni lehet, mely két alakulat közül kapunk majd ellenfelet, a kéziseket pedig kellemes meglepetés is érte az európai szerepléssel kapcsolatban.

Zajlik az élet a focisták háza táján, a hazai élvonalban Lokira váró ellenfelek sorrendjének kiléte is kiderült, illetve európai kupaporondon is megtörtént a húzás. A Vasutas a Nagyerdei Stadionban hazai pályán kezdi a következő bajnoki szezont, a Mezőkövesd érkezik a cívisvárosba. Srdjan Blagojevics tanítványai számára azonban kettős terhelés vár, hiszen július 27-én, idegenben az Európa Konferencia Ligát is elkezdik Dzsudzsák Balázsék, míg a hazai visszavágót augusztus 3-án rendezik. Az UEFA sorsolása alapján pedig kiderült, hogy vagy Örményországba, vagy pedig Montenegróba utazik a Vasutas. Ennek oka egészen egyszerű, mégpedig, hogy az Alashkert és az FK Arsenal Tivat párharcának győztesét kapja riválisul a DVSC. A csapat egyébként már elkezdte a hivatalos nyári felkészülését.

Ami a kézis lányokat illeti, jelentősen beindultak az elmúlt napokban az események. Bár a hivatalos szabály szerint a DVSC Schaeffler az EHF Európa Ligában indulhatott volna megszerzett bronzmedáljával, ám a kontinens kézilabda-szövetsége megítélte a szabadkártyát a csapatnak a legnagyobb európai megmérettetésen való induláshoz. A 2023/24-es szezon őszi idényétől tehát a Bajnokok Ligája mezőnyében, Európa elitjében indul majd Szilágyi Zoltán leányhada. A BL-ben így három magyar csapat indul majd. Érdekesség egyébként, hogy a Debrecen számára a közelmúltból ismert Sola és Kastamonu szabadkártyás kérelmét is elutasította a szövetség. Az indulókat két, egyenként nyolcfős csoportra osztják majd a sorsoláson. Míg a mérkőzéseket szeptember 9-én vagy 10-én kezdik majd.

A Loki játékoskeretében is történt némi változás, hiszen a nemrég leigazolt fiatal beálló, Juhász Kata megsérült. Őt helyettesítendő holland játékost szerződtetett a klub. Tamara Haggerty a dán Horsens alakulatától érkezik, hatalmas örömmel és várakozással Debrecenbe. A 27 esztendős holland beálló a svéd Savehof csapatával már megtapasztalta a Bajnokok Ligája hangulatát, illetve hazája válogatottjában is lehetőséget kapott pályára lépni.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.