Pontosztozkodás barátok között

Bárány Donát akciója  Fotó: DVSC

Valóságos keleti derbivel indult a labdarúgó élvonal tavaszi kiírása szombat este. A DVSC ugyanis a szintén piros-fehér Diósgyőr alakulatát fogadta. Két ellentétes félidőt követően 2-2-vel zárult a kelet-magyarországi rangadó.

Már jóval a fél 6-os kezdőrúgás előtt nagy volt a mozgolódás a Nagyerdő környékén, hiszen igazi futballcsemegére készült a cívisváros. Újra megtelt a Nagyerdei Stadion lelátója a téli szünetet, valamint a felkészülést követően, a labda pedig útjára indult. A Vasutas és a miskolci vasgyáriak néztek egymással farkasszemet a gyepen. Bár a pályán komoly csatára volt kilátás, a találkozót mégis kellemes, baráti légkör lengte körül, tekintve a két szurkolótábor példás szoros, baráti viszonyát.

A tribün tehát jócskán megtelt szurkolókkal, a vendégszektor, valamint a szektorbezárás miatt a B7-8 szektorokba kényszerült hazai b-közép pedig gyakorlatilag teljesen kitöltötte a rendelkezésére bocsátott helyeket. Ami a labdarúgókat illeti, a Lokinál Szrdjan Blagojevics máris kezdőként szavazott bizalmat a télen érkezett Szuhodovszki Somának, illetve Jorgo Pellumbinak, ellenben Brandon Domingues és a legfrissebb érkező Kocsis Dominik nem állt még a stáb rendelkezésére. A meccs Joao Oliveira helyzetével indult, ám a debreceni játékos ziccerben hibázott, így az első találatra még várni kellett. Ahogy pörögtek a percek, egyre többet birtokolta a labdát a Vasutas ellenfele térfelén, ám jó néhány bravúrra Megyeri Balázs részéről is szükség volt. Hiába a jókora debreceni mezőnyfölény, a borsodiak hálóőrén, Odincovon sem lehetett kifogni. Negyvenöt percnyi nagy iramú futballt követően 0-0 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követő első játékperceket újfent a cívisvárosiak fölénye jellemezte, aztán hirtelen fordult a kocka. Némi kavarodás történt a debreceni tizenhatoson belül, majd a labda kikerült a kapu előterének határán várakozó Bényeihez, aki nem tétovázott, tüzelt, tizenhat méterről egyenesen a jobb alsóba: 0-1. Alig hét perc elteltével érkezett az újabb hidegzuhany a Loki nyakába. Gyorsan végigvezetett DVTK-akció, majd Jurek bólintott, Megyerinek esélyt sem hagyva: 0-2. Úgy tűnt, az ősszel 3-1-es hazai győzelmet arató Diósgyőr ellen ezúttal is elmarad a debreceni pontszerzés. Ám Dzsudzsák Balázs nem így gondolta. A szabadrúgásokat híresen védhetetlenül lövő kapitány 24 méterről kellett, hogy tökéletes megoldást válasszon. Így is tett, kilőtte a jobb felsőt, a Lokit visszahozva a meccsbe: 1-2. Aztán jött a hajrá. Oda-vissza rohamoztak a felek, a vendégek szerették volna eldönteni a nyitott kérdéseket, míg a Blagojevics-legények a pontszerzésért küzdöttek. Nem is hiába. Ferenczi János beadását Kusnyír Erik találta meg fejjel a 89. percben, a labda a hálóban. Ezzel meg is született a végeredmény: 2-2.

A DVSC számára hétközi összecsapás következik, hiszen kedden Újpesten szerepel a csapat, a Szusza Ferenc stadionban.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.