Isten hozott, Dzsudzsák Balázs!

Dzsudzsák Balázs nem az NB II-be jött vissza, hanem a Lokihoz  Fotó: origo.hu

Csaknem kétezren voltak kedden délután a Nagyerdei Stadionban. Huszonkét labdarúgó melegített, kicsit cicázott, majd fociztak egy jót.

A közönség vevő a debreceni focira. Senkit nem megbántandó, de Felcsúton egy félidényben - nem  félidőben - nincsenek ennyien. Pedig semmi különös nem történt. Mindössze annyi, hogy egy 108-szoros válogatott, nyírlugosi srác ezentúl nem az arab öböl környékén, hanem a valamivel kisebb Tócó mentén rúgja majd a bőrt. A tékozló fiú - nem az, csak az irodalmi szleng miatt írom - visszatért. Kétezer fanatikus felállva tapsolt, amikor a nyilvános  edzés előtt fertály órával megjelent a játékos kijáróban, kezébe vette a mikrofont és elmondta érzéseit. És én elhittem. Mondom ezt minden maliciózus iróniától mentesen.

Tegnap a tudós doktorok megvizsgálták, kívül-belül átnézték, állítólag nem is rosszak az eredményei, ma pedig adott egy szignót a szerződésére.

Van néhány napja arra, hogy beilleszkedjen, hogy megbeszélje a társakkal, hová helyezkedjenek, ha lendül a bal, átnézik Bódival együtt a szabadrúgások változatait, kivesézik, ki,  hány ujját tartja fel, ha szögletet rúgnak, és milyen lesz a gólöröm.

Az enyém nagy. Ott szorongok majd jövő hétfőn este nyolctól a lelátón a Pécs ellen és várom, hogy a mester mit talál ki. Kezd, vagy csere lesz az új fiú. Mert azt mondta, nem érdekli, hogy az elején nem kilencven percig űzi majd az ellent, de segít, alkalmazkodik, átáll tizenkét esztendő külföld után az óhaza követelményeire. Bevallom, amikor néhány hete felmerült a neve, én is szkeptikus voltam, sőt odáig merészkedtem, hogy elgondolkodtam, kell-e nekünk? Tettem ezt akkor, amikor a jön, vagy nem jön kvíz kérdései után nem volt a kezdők között a Budaörs ellen.

Nagy csapatunk lesz. Vagy már van? 

Úgy tűnik, mások is megirigyelték a Loki igazolását, mert az utolsó pillanatban a Vasas is lecsapott két kiváló játékosra. A MOL Fehérvártól Pátkait és a tavalyi Fradiból Otigbát szerződtették.

Én azonban nem foglalkoznék senkivel, csak a sajátjainkkal. Meg az régi-új fiúval.

Mert nem érdekel, ki hozott ide. Vagy mégis?

Isten hozott, Dzsudzsák Balázs!

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.