Ismét születés hete Debrecenben

Boldog pillanat

A születés hete program keretében május 12. és 16. között hat helyszínen ötvenhét esemény várja majd az érdeklődőket, érintetteket a város egészségügyi intézményeiben, az ifjúsági házban és egyéb helyszíneken.

Így nyílt nap keretében május 12-én a Klinikára, 13-án a Kenézy kórházba látogathatnak a kismamák számos felvilágosító, tájékoztató előadásra, ahol nőgyógyászoktól, szülészektől, intézményi szakemberektől juthatnak hasznos és hivatalos információkhoz. Megtekinthetik a rendelőket, szülőszobát, újszülött osztályt, gyermekágyas részleget, valamint tájékozódhatnak többek között az anyakönyvvezetés ügyintézéséről, gyermekgondozásról. Mivel várandósság alatt nagyon sok kétely, aggodalom merülhet fel, ezért fontos, hogy szakemberek nyújtsanak kellő tájékoztatást, elméleti, gyakorlati példákon keresztül.

A rendezvénysorozat fő szervezője az ifjúsági ház, ahol szintén tartalmas előadásokat, megbeszéléseket ígérnek a párkapcsolat, szexualitás, családtervezés, anyává-apává válás, várandóság, szülés-születés, szoptatás/táplálás, csecsemőgondozás, hordozás, női szerepek megélése, gyermekvállalás és karrier egyeztetése témakörökben.

Természetesen szakemberekkel vitathatják meg az érintettek kérdéseiket. A programsorozat ingyenesen látogatható, kivéve a záró koncertet, amelyen a gyermekek ingyen vehetnek részt.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.