Hogy „állunk” Debrecenben?

Újra edzésben  Fotó: DVSC Kézilabda

Hogy hogy állnak hazánk jelentős sportágainak debreceni sikercsapatai? A válasz a kérdésben rejtőzik: állnak. Legalábbis a focin kívül jóformán minden. A járvány hatásait nyögik a sportolók, vagy épp annak következményeit. A fény azért néhol fel-felvillan az alagút végén.

Nézzük talán először azt a csapatot, amely még talpon és megfogyva bár, de törve nem, harcol. Sőt, épp hosszú évek óta nem látott rangadóra készülnek a DVSC labdarúgói. Kondás Elemér tanítványai Nyíregyházára látogatnak a hétvégén, csaknem ezerötszáz fanatikus drukker kíséretében. Ez lesz ám az igazi derbi. Talán még a Fradi-Újpestet is túlszárnyalja majd a Szpari és a Cívisváros összecsapása, merthogy küzdelem lesz a végsőkig. Erre mérget vehetünk. A Loki egyébként remekül menetel, magabiztosan vezeti a Merkantil Bank Liga tabelláját, nagy elánnal zakatol az élvonal felé. A klubvezetés gazdaságilag is erősíti a csapat presztízsét, a Tranzit-csoport ugyanis a másodosztály listavezetőjének új mez- és főszponzorává vált.

A Vasutasnál maradva, szakosztálybéli váltást követően a Hódost érdemes vizsgálni kicsit. Itt ugyanis kellően kaotikus a helyzet. A lányok karanténkötelezettsége lejárt, Köstner Vilmos és alakulata újfent edzésbe álltak. Meccset azonban még a hivatalosan kiírt nyolcadik napon sem sikerül játszani, hiszen a soron következő bajnoki ellenfél, az MTK kék-fehér hölgyei élvezik ezúttal kényszerpihenőjüket a vírusgyanú miatt. A debreceni lányokat mégis, mintha kísértené a sors, vagy csupán a lehetséges ellenfelek félnek ellátogatni a hajdúsági oroszlánbarlangba – ez utóbbi azért érthető. De az MTK elleni, hazai találkozó helyettesítéseként nem sikerült bajnokit szervezni, hiszen egyetlen rivális sem állt készen a beugró szerepére. A válogatott vezetői mindeközben tág keretet hirdettek és a további egy hetes, váratlan szünet fájdalmait némileg feledteti, hogy Kovács Anna, Vámos Petra és Tóvizi Petra meghívót kapott a nemzeti csapatba. Így a magyarok számára december 4-én rajtoló Eb-n a piros-fehérek velük képviseltetik majd magukat a mezőnyben. A klub hazai visszatérésére viszont néhány napot még biztosan várni kell. Érdekesség, hogy a DVSC az Európa-liga sorsolásán megkapta azt a török Kastamonut, amely a tavalyi csoportkörből különösen vitás sikerrel jutott tovább. Lehet, hogy eljött a revans ideje!? November 22-ére tehát senki ne csináljon programot, hiszen a törökországi, 15-i megmérettetés visszavágójaként aznap Debrecenben csapnak össze az egymást már jól ismerő felek.  

Továbbrobogva a városban, a DEAC üres, fekete-fehér lelátóiról essen pár szó. A Debreceni Egyetem legsikeresebb csapata, a férfi kosárlabda is csendes. Épp a Kecskemét elleni, hazai győzelem után néhány nappal utaztak volna a fiúk a lilák otthonába, ám a gyors visszavágó elmaradt. A bejelentés szerint az egyetem képviselőinél diagnosztizáltak fertőzöttet. Azóta már egy Oroszlánnyal szembeni rangadó is elmaradt, illetve egy további, idegenbeli mérkőzés is új időpontra vár. Október 28-án, Sopron ellen az ígéretek szerint már pályára léphetnek Moodyék. A hatósági karantén bejelentett ideje alatt többen látni vélték az utcákon a DEAC kosarasait, így valószínűleg a sérülések miatti halasztás sem kizárható. Polyák László csapatkapitány és több másik alapember egyaránt fájdalmakkal küzdöttek az elmúlt hetekben. Valószínűleg a valódi okra sosem fog fény derülni, az viszont egészen biztos, hogy a szurkolók hamarosan visszatérhetnek az Oláh Gábor utcára. És hogy még néhány szó essék a DEAC aktív szakosztályairól – ha már érintetlen bajoksággal kezdtünk – a röplabdás lányok óriási lendületet vettek az idény elején és már három diadalnál tartanak. A fekete-fehér focisták viszont nem találják az NB2-es ritmust és hullámzó teljesítményt nyújtanak. No, de ne zárjuk körképünket ilyen szomorkás hangulatban. Ha a jelek beigazolódnak és minden a terv szerint halad, a DEAC labdarúgói nemsokára hazatérhetnek a Dóczy József utca felújított stadionjába. Ráadásul újult erővel, átformált koncepcióval vághatnak neki a folytatásnak, új edzőként ugyanis a Loki klubikonját, Sándor Tamást nevezték ki.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.