Helyi siker az országos vetélkedőn

Ringeisen Viktor, Pallag Sára, Hortobágyi Katica és Barna Márton

Harmadik helyezést ért el országos megmérettetésen a debreceni Svetits gimnázium négyfős csapata. A Nemzeti Színház saját történetét feldolgozó színháztörténeti vetélkedő döntőjére június 2-án került sor.

Az országból hatvankettő intézmény indított csapatot, Debrecenből egyedül a Svetits Intézet. A verseny három online fordulóból állt; márciusban indult. A feladatok között szerepelt nyílt levél megfogalmazása, melyben Széchenyi Istvánt próbálják meggyőzni a Bánk bán irodalmi és történelmi jelentőségéről. Írni kellett egy védő- és egy vádbeszédet, amely Bánk gyilkossági ügyének tárgyalásakor hangozhatna el. Volt színművészek életművét bemutató prezentáció készítése, de plakátterv készítés is megmozgatta a fiatalok fantáziáját, és természetesen konkrét színháztörténeti információk is terítékre kerültek.

Az online fordulókat a Svetits 10.A osztályának Commedia dell’arte elnevezésű csapata az ötödik helyen zárta 390 ponttal (az első 410, az utolsó 31 pontot szerzett).

A döntőre az első hat csapat tiszta lappal érkezett. Az erőpróbán volt jelenet előadása, fényképről való jelenet felismerés, villámkérdések – többek között. A több órás, hangulatos versenyen a Svetits csapata (Barna Márton, Pallag Sára, Hortobágyi Katica, Ringeisen Viktor, Haramura Anna – az online fordulókban, felkészítő tanár: dr. Subáné D. Erika)

B.A.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.