Fagyos időben tüzes diadal

Szektornévadó a mérkőzés előtt  Fotó: DVSC

A DVSC labdarúgócsapata a Zalaegerszeg együttesét fogadta a Nagyerdőn szombat este. A csípős januári estén a Loki magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

<--break->

A találkozó előtt ünnepélyes szektorkeresztelőt tartottak. A b-szektor Komáromi Gábor, a legendás szurkolóvezér nevét kapta, további két szektort pedig Garamvölgyi Lajosról, az egykori, tragikusan hirtelen elhunyt klasszisedzőről, illetve Dombi Tiborról, az ikonikus „Bombázóról” neveztek el.

A Loki-meccsdömping második találkozóján, a kézisek csütörtöki Békéscsaba elleni magabiztos diadala után a focistáké volt a főszerep. A 2023-mas esztendő első bajnokiján a zalai kék-fehérek látogattak Debrecenbe. Kellemetlenül hűvös januári időben, de teli b-közép előtt, magabiztosan vonult pályára a Vasutas. A piros-fehérek erődominanciája hamar be is érett, ugyanis Dzsudzsák Balázs kiugratása remekül találta meg Szécsi Márkot, aki jobbról indulva végigvezette a labdát a vendég kapusig, és a 3. percben vezetést szerzett.

A 13. percben bedobást követően érkezett Dzsudzsák kipattanóra, de jobblábas bombáját bravúrral hárította a portás. Néhány perccel később a túloldalon is adódott egy nagy helyzet, tizenhat méterről Tajti lőtt laposan, de Megyeri Balázs ártalmatlanította a labdát. A meccs következő periódusában inkább csak próbálkozásokra futotta, a kapuhoz kifejezetten közel egyik fél sem került a fizikális csatában. A 36. percben Mocsi a tizenhatoson belül lökte Sós Bencét, villant a piroslap, tizenegyest kapott a Loki, amelyet a kapitány, Dzsudzsák Balázs értékesített. Negyvenöt percnyi játék után 2-0 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően mindössze nyolc percet kellett várni az újabb találatra. Szécsi keresztlabdáját Dorian Babunski váltotta közelről gólra. Aztán rögtön ismét Szécsi került a figyelem középpontjába, amikor tizenhatról lőtt, mindössze néhány centivel a kapu mellé. A 65. percben Kusnyír Erik is megpróbálkozott, hasonló távolságból, de ezúttal a keresztléc hárított.

A hajrára kérdés nem maradt, a második félidőben a Zetének érdemi helyzete sem adódott, Srdjan Blagojevic legénysége azonban ellentmondást nem tűrően őrizte előnyét. A végeredmény 3-0.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.