Értékes diadal

Jól kezdett Kudor Kitti  Fotó: dvsckezilabda.hu

Fontos pontokkal gazdagodott március 5-én a DVSC-Schaeffler női kézilabdacsapata, miután az új edző, Kudor Kitti első meccsén 25-21 arányban múlta felül a Kisvárdát.

Azt a Kisvárdát, amelynek soraiban már-már hagyománnyá erősödő tendencia részeként ismét sok ismerőst köszönthettünk. A szakmai munkáért ugyanis az egykori Loki-tréner, Bakó Botond felel, de ott volt a stábban Szabó Valéria, a pályán Siska Pálma és Pásztor Bettina, a lelátón pedig Karnik Szabina, aki ezúttal sérülés miatt nem lehetett társai segítségére. S mindenképp említést érdemel Szabó Nina, aki a következő évadban már a debrecenieket erősíti.

A Loki vezetése időközben merész, ugyanakkor logikus lépésre szánta el magát: érzékelve, hogy a legendás Köstner Vilmos és csapata közötti kémia megbomlott, együttműködésük pedig látványosan megtorpant, úgy döntöttek, a rutinos tréner helyét a korábbi zseniális irányító, idei szezonban másodedzőként tevékenykedő Kudor Kitti veszi át a szezon végéig. Ennek értelmében már a Kisvárda ellen is ő vezényelt.

Egy ilyesfajta váltás legtöbbször pozitív lélektani fordulatot idéz elő egy sportegylet életében, s csak nagyon ritkán fordul a visszájára. Itt is előbbinek lehettünk szemtanúi, hiszen a bosszantó bakik ellenére a lányok higgadtan, tiszta fejjel oldották meg a szorultabb helyzeteket, s végig kézben tartották az összecsapást.

A gólok sorát Vantara-Kelemen Éva nyitotta, ám miután értékesítette első két lehetőségét, a harmadikat a felső lécre ejtette, míg Kovács Anna hétméterest hibázott. Zárkóztak a szabolcsiak, a vezetést is átvették, majd a játékrész hajrájáig fej-fej mellett haladtak a vendéglátókkal. Köszönhetően annak, hogy támadásban hasonló mértékű bizonytalanság jellemezte őket, míg a gólvonalon éppoly bravúros kapusteljesítményt mutattak: a DVSC-nél Csapó Kyra, várdai oldalon Pásztor Bettina volt a hős. A 12-10-es hazai előnyt Tóvizi Petra nagyszerű duplája és Kovács Anna kíméletlen balos bombája alakította ki.  

Elsöprő különbség és mély szakadék a folytatásban sem tátongott a felek között, hiszen a piros-fehérek meglehetősen sok bátortalan, könnyen kiszámítható lövést küldtek ellenfelük kapujára, ezek azonban nem jelentettek megoldhatatlan feladványt a Hódos egykori közönségkedvencének. Cserébe a túloldalon Csapó Kyra is ugyanott folytatta, és néhol egészen valószínűtlen bravúrokkal óvta ketrecét a találattól.

Az ellenfél térfelén ugyanakkor továbbra is visszafogottan termelt a Loki-gépezet: Vámos Petra ezúttal nem igazán volt elemében, de Jeca Despotovic és Kovács Anna is többször választott rossz megoldást. Persze, amikor kellett, villantak: a montenegrói lövő hajóágyú erejét megszégyenítő sebességgel tüzelt a léc alá, lezárva a végletekig kiélezett csatát. Előtte és utána pedig az ifjú Petrus Mirtill volt eredményes: előbb a rövid felső sarkot vette célba sikerrel, majd egy finom ejtéssel állította be a 25-21-es végeredményt.

Kudor Kitti tehát nehéz, ám annál értékesebb győzelemmel debütált nevelőegyesülete kispadján, megalapozva a sikeres bajnoki folytatás lehetőségét. A begyűjtött pontoknak köszönhetően a DVSC előrelépett a táblázaton, hátránya egyetlen egység a rangsor ötödik helyén tanyázó Váccal szemben, de a negyedik pozíciót birtokló, nemrégiben legyőzött Mosonmagyaróvár sincs elérhetetlen messzeségben.

K&H női kézilabda liga, 15. forduló
DVSC SCHAEFFLER-KISVÁRDA MASTER GOOD SE 25-21 (12-10)
Debrecen, játékvezetők: Bujdosó, Horváth.
Debrecen: Csapó, Giegerich (kapusok), Arany, Bánfai 2, Bordás 1, Csernyánszki 1, Despotovic 3, Hornyák 2 (1), Karsten, Kovács 5, Petrus 2, Tóvizi 4, Vámos 3, Vámosi, Vantara-Kelemen 2. Edző: Kudor Kitti.
Kisvárda: Mátéfi, Pásztor (kapusok), Bouti 1, Dombi 2, Dombi 2, Habánková 4, Mihálffy 1, Milosevic 3, Siska 2, Soltész, Szabó 4 (2), Termány, Udvardi 2, Zavaczki. Edző: Bakó Botond.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.