Debreceni kvízrekordok

Új helyszínen, bővülő létszámmal

Amióta a Kvízözön áttette székhelyét a cívisvároson belül az egyik közismert és közkedvelt társasjáték-bárba, újra feléledt az egymás tudásának megmérettetése iránti vágy a debreceniekben. A Boruzs Jánosék által prezentált kvízesteken hétről-hétre rekordszámú játékos vesz részt.

No, de ennek mi lehet az oka? A kérdésre egyszerű a válasz. Ahogyan ugyanis már többször elhangzott a kvízek elején: kétféle kérdés létezik. Az egyik, amelyre tudom a választ, a másik pedig, amelyből tanulhatok. Ennek tudatában pedig egyértelmű, hogy mennyire kívánja a debreceni értelmiség az új ismereteket, mindezeket úgy megszerezve, hogy a már meglévő lexikális tudását összeméri társaival, ellenfeleivel. Erre a Kvízözön rendezvényeinél nincs alkalmasabb időpont. Mi sem bizonyítja jobban a szervezők rátermettségét és profizmusát, hogy amióta az Ifjúsági Ház melletti társasjátékpubba költöztek a kvízek, rendre több mint száz érkezővel számolnak a kvízmesterek, János és Marci. A legutóbbi alkalmon, kedden például folytatódott a hetente alakuló tendencia, ugyanis új rekord született, csaknem 110 résztvevővel. Nem csupán „játékos tanulásra” szolgálnak ezek az esték. A régi, ismerős csapatokon kívül folyamatosan bővül a vetélkedő alakulatok névsora is, így új ismeretek, barátságok szövődhetnek. Érkeznek fiatalok, idősek, egyetemisták, iskolások, orvosok, nyelvészek. Szóval mindenki, aki csak egy kicsit is úgy érzi, a játék szeretete és a műveltség együtt elengedhetetlenül fontos számára.

Debrecenben a Kvízözön estjeinek története hosszú évekre nyúlik vissza, számos kocsmában, bárban rendeztek már szellemi megmérettetéseket, és mint a rutinos szervező, Boruzs Janó közhírré kiáltotta, ezek a száz fölötti létszámok egyenesen az első városi kvízfénykort idézik. Mivel is fejezhetném be soraimat, ha nem azzal, hogy érdemes eljönni kedd este és részesévé válni az egyedülálló szellemi eufóriának. Hiszen csak így lehetünk biztosak benne, hogy: van jó válasz!

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.