Debrecenben lesz nő kézilabda Eb

A magyar női kézilabda-válogatott 1922-ben  Fotó: MKSZ

Bár a Magyar Kézilabda Szövetség úgy döntött, részben vagy teljesen visszalép hazánk a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésétől, mostanra biztossá vált – az előbbi változat érvényesül. Budapest kiszáll, de Debrecen kész megrendezni a kontinensviadal rá jutó mérkőzéseit.

Ausztria, Svájc és Magyarország. E három nemzet volt, amely együttes erővel vágott volna neki a jövő évi női kézilabda kontinenstornának, a magyar fél azonban több okra hivatkozva le készült mondani a rendezés jogáról. Szerencsére a „volna” ott van, hiszen, bár a fővárosban játszották volna az elődöntő és helyosztó összecsapásokat, Budapest nem vállalja a feladatot, így ezek a mérkőzések Bécsbe kerülnek át. No, persze a magyarság sem marad kézilabda nélkül. A sportág egyik hazai fellegvára, a DVSC Schaeffler otthona, Debrecen ugyanis a Főnix Arénával harcra készen jelentkezik arra, hogy e nemes feladatnak eleget tegyen, azaz helyszíne legyen az Eb-nek. Az Alföld fővárosában megrendezendő mérkőzésekhez hasonlóan Bázel és Innsbruck lesz még a figyelem középpontjában Debrecennel együtt. No, de milyen meccsek is ezek pontosan? E három, gazdaságilag és kulturálisan, sportszempontból is egyaránt jelentős város ad majd otthont két-két csoport összecsapásainak. A középdöntőket aztán ugyancsak a Főnixben láthatjuk majd, illetve a torna e szakaszának további megmérettetéseit Bécsben rendezik majd.

Debrecen egyébként a hazai bajnokságban, a klubszintű nemzetközi szereplésen és az akadémiai szerepvállaláson kívül megannyi igen nívós nemzetközi kézilabdaeseménynek adott már otthont. Ilyen volt többek között a 2018-as, magyar győzelemmel zárult junior vb, amelynek meccseit a Főnixben és a Hódosban rendezték vagy a 2022-es magyar – szlovák közös rendezésű férfi Eb, amelynek egyik helyszíne volt a Főnix. A 2024-es esztendőben pedig a világ válogatottjainak női kézilabda elitje tesz megtisztelő és rangos látogatást a cívisvárosban.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.