Fájó búcsú

Búcsú a nemzetközi szerepléstől  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler női kézilabdázói utolsó Európa Liga-találkozójukon léptek pályára vasárnap este a Hódosban. Az ellenfél az idegenben magabiztosan legyőzött Podravka Vegeta alakulata volt. Sovány vigasz volt ugyan, de a Vasutas győztesen búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Egészen érthetetlen módon szervezte az EHF a C-csoportban a továbbjutásról döntő két találkozót. A Sola-Nyköbing összecsapás ugyanis két órával a debreceniek meccse előtt, 16 órakor kezdődött. Norvég pontszerzés esetén a DVSC Schaeffler maga dönthetett volna továbbmeneteléséről. Odin isten viszont ezúttal nem hagyta cserben övéit, az északi ütközet dán győzelmet hozott, amellyel biztos volt, hogy a két skandináv alakulat folytathatja idei szereplését a nemzetközi megmérettetésen a csoportkör után. Ennek fényében pedig a cívisvárosiak számára maradt a győztes búcsú reménye. A Hódos megtelt, egy utolsó táncra, amire sérüléséből a beálló Bordás Réka is visszatért.

A szurkolótábor elemi erővel szólt, még annak ellenére is minden energiát mozgósítva, hogy gyakorlatilag pusztán presztízsszempontból volt fontos a győzelem. Ráadásul a kézilabdával egyidőben az igen ragyogóan menetelő debreceni focisták Kispesten vendégszerepeltek, amely mérkőzés kissé tizedelte is a b-közepet.

A kézilabdapályán a hazaiak éreztették erőfölényüket, és csaknem kilenc játékpercig szóhoz sem hagyták jutni a Kaproncát. A debreceni átlövők szorgoskodtak, élen Kácsor Grétával, a védekezés olajozottan működött, úgy festett, nem forog veszélyben a hazai veretlenség. Ana Pandzáék másképp gondolták, és még az első félidőben jelentősen zárkóztak. Szünetben 19-15 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem lankadt a horvátok lelkesedése. Közeledve a hajrához igencsak megtáltosodtak Antonio Pranjic tanítványai, amely lendületre nem találtak ellenszert a Vasutas-hölgyek. A Podravka egyenlített. A piros-fehérek támadtak 31-31-nél a győzelemért, a másodpercek teltek, de Mariana Costa győztes versenyt futott az idővel, dudaszós góljával pedig megnyerte az idegek harcát a csapatnak. A Loki tehát mindhárom hazai meccsét megnyerte az Európa Ligában, összesen 8 pontot gyűjtött a csoportkörben, mindez azonban kevésnek bizonyult a boldogsághoz, befejeződött a kupakaland.

Folytatás következik a hazai porondon, hiszen előttünk a bajnoki és Magyar Kupa-célok.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.