A DEAC-nak nem ízlett, de végül felfalta a Kométát

Buljevic volt a mérkőzés embere  Fotó: DEAC

A Debreceni Egyetem kosáralakulata javítani szerette volna kínos pécsi botlását, így szombat este mindenképp a győzelemre készült a Kometa Kaposvári KK ellen hazai pályán. Az első negyedben elhúztak a somogyiak, a fekete-fehérek aztán szépen lassan felemésztették vendégeiket.

A továbbra is rehabilitációját végző Garamvölgyi Ákos és a csapat ifjú titánja, Neuwirth Bence nélkül lépett pályára szombaton Andjelko Mandics legénysége. A feldobást követően a delfinek kezdtek nagyobb elánnal, rögtön vezetést is szereztek, ám hazai oldalon Lovro Buljevics elemében volt, és rögtön megpróbálta megleckéztetni első kosaraival a vendégeket. Ez azonban kevés volt, hiszen Ronald Jackson ihletetten játszott, és pontjaival hamar elhúzott a kaposvári alakulat. Olyannyira hidegzuhanyt zúdított a szervezetlen védelemmel felálló egyetemiekre, hogy az első negyed után máris tizenkettővel vezetett Váradi Kornél csapata: 17-29. A pécsi összecsapáson betegség miatt hiányzó Mócsán Bálint ezúttal remekül jelentkezett be a meccsbe, a második tízperc legelején elsüllyesztett egy hatalmas triplát. Némileg igyekezett sorait rendezni a DEAC, noha a KKKK már tizenöttel is vezetett. Rakeem Buckles vette hátára a csapatot és zárkóztatta, a félidőben mindössze már csak három volt a különbség: 38-41.

A fordulás után látszott, hogy Mandics-mester az öltözőben alapos fejmosást tartott. Mócsánék tapadtak a támadókra, kiléptek a dobókra, a védelem rendkívül feszes formát öltött. A csapatkapitány is elemében volt, akárcsak Buljevics, érkeztek a triplák és a pontos tempódobások, mígnem a Debreceni Egyetem gárdája fordítani tudott, és kihasználva a Kaposvár pillanatnyi zavarát folyamatosan növelte is előnyét a debreceni csapat. Nőtt a vezetés, a harmadik felvonás után már tízet is számolhatott az Oláh Gábor utca publikuma: 61-51.

Teljesen megzavarodott a vendégek aktuális pályán lévő összeállítása, megszaporodtak az eladott labdák, amelyekből a DEAC gyors indulásokat kezdhetett, amelyek túlnyomó többsége kosárral is zárult. Jelentősen javult a lepattanójáték is a védekezéssel együtt, támadásban pedig kiváló százalékkal értékesítették a hajdúsági fiúk a lehetőségeket. Buckles még egy csattanós zsákolással is talpra ugrasztotta a hazai szurkolókat. A hajrára nem maradt kérdés, hiszen már a húszhoz is közel járt a fekete-fehér gárda. Végül tizenhat pontos diadallal tartotta otthon a két pontot, jogosan szólt a vastaps: 77-61. Lovro Buljevics hatalmas menetét követően 19 ponttal zárta a találkozót.

A folytatásban két nehéz meccs vár a cívisvárosiakra. November 11-én a sereghajtó Atomerőmű otthonába látogat Andjelko Mandics legényhada, majd egy héttel később a közvetlen rivális Sopron érkezik a Nagyerdőre.

Barna Marci

DEAC – Kometa Kaposvári KK 77-61 (17-29, 21-12, 23-10, 16-10)

DEAC: Edwin 8, Hőgye, DRENOVAC 15, WILLIAMSON 15, BULJEVIC 19 csere: Ságodi, Czermann 4, Mócsán 8/6, Buckles 8/3, Csizmadia, Hegedűs.

vezetőedző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandics: Gratulálok mindkét csapatnak, a Kaposvár jobb volt az első negyedben, mi álmosan és dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést. A folytatás során viszont úgy játszottunk, ahogy kellene, jó döntéseket hoztunk és agresszívan léptünk fel. Megmutattunk, hogy ilyen hozzáállással és energiákkal is tudunk kosárlabdázni, így sikerült tizenöt pontos hátrányból is felállni, stabilabbnak kell lennünk a következő mérkőzéseken.

Andre Williamson: Az első negyed ijesztően kezdődött, nem tudtuk befejezni a kidolgozott helyzeteinket, és a védekezésünk sem volt kellően agresszív. Minden alkalommal jó taktikával lépünk pályára, és amikor ezt meg is tudjuk valósítani, az ilyen játékot eredményez.

A számok tükrében (DEAC-KKKK): szerzett labda: 4-6, eladott labda: 12-11, lepattanó: 31-24, gólpassz: 20-11, fault: 18-22, VAL: 116-67 2p közeli: 68%-51%, 2p ktáv.: 75%-25%, 3p táv.: 18%-16%, 1p bünt.: 75%-67%

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.