Érdemes sört inni

Csak mértékkel

Negyven különböző típusú, ízű sört vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma ellenőrzésén valamennyi sör megfelelt a követelményeknek - közölte az NFH.

A vizsgálat fő szempontja az volt, hogy a jelölések megfelelőek-e, tehát valóban olyan sör van-e a palackban, vagy éppen dobozban, ami arra rá van írva. Ezen túl a sörök alkoholtartalmát is vizsgálták a szakemberek: azaz, hogy a címkén feltüntetett értékek megfelelnek-e a termékben lévő valós alkoholtartalommal. A mért alkoholtartalom valamennyi esetben megfelelt a címkén megjelölt értéknek. Több olyan italt is vizsgáltak, amelynek dobozán a gyártó a minőségi sör jelzőt tüntette fel. A 7 megvizsgált „minőségi” sör közül valamennyi termék megfelelt ennek az előírásnak is.

Mostanában egyre több tudományos tény támasztja alá, hogy a mérsékletes sörfogyasztás előnyös lehet a szervezetnek. Friss tanulmányok szerint, többek között arra jutottak, hogy erősíti a csontrendszert, jót tesz az agysejteknek, segít cukorbaj ellen, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, magakadályozza vesekövek keletkezését.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.