D. Szabó Gyula

D. Szabó Gyula

D. Szabó Gyula Püspökladányban született 1960-ban. Nős, két felnőtt gyermeke van. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerezett gépészmérnöki diplomát. Jelenleg járadékos katona, és önkéntes tartalékosi beosztást lát el a Sátoraljaújhelyi Járási Hivatalban. Szabadidejében aktívan sportol, tájékozódási futó és pisztolyos sportlövő a DISZ-nél, valamint az ügyvezetői feladatokat látja el. Mindemellett az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza aktív lelkésze.

- A DISZ keretében sportol, de miért indult az idei választásokon?

4 éve is indultam az önkormányzati választásokon a DISZ színeiben, és jelentős eredményt értem el. Bár nem jutottam be, de az akkori programomat a város 100 százalékban megvalósította. Most szeretném a saját programomat magam véghezvinni, nem pedig mással megvalósíttatni a 15-ős kerületben.

- Nem kereste meg a Fidesz, vagy más párt?

Nem, szerencsére nem, bár hallottam arról, hogy gondolkodtak a személyemről bizonyos politikai körök. Én maradok a DISZ-nél. Azért indulok a DISZ jelöltjeként, mert ez nem párt, itt nincs pártfegyelem, itt lehet önálló véleményem és akaratom, ami a pártokra nem jellemző.

- Mi a célja, választási programja?

Az a célom, hogy megválasztásom esetén a körzetemben lakók az éppen aktuális problémáikkal megkeressenek, és azokat a lehető leggyorsabban, és mindenkinek a legmegfelelőbben, legmegnyugtatóbban megoldjuk. Legyen az apró személyes ügy, vagy egy házsort érintő probléma, vagy az egész körzet életére kiható téma.

- Városi szinten mit tart fontosnak?

Városi szinten a közlekedési lámpák ésszerűtlen működését, a kórházak környékén kialakított fizetős parkolókat, a nagy közösségi beruházások kihasználatlanságát, a munkahely teremtés hiányát, a város környékén az erdők szemetességét látom megoldandó problémának. De sok van még, csak nem szívesen adok ötleteket, témákat vetélytársaimnak. Legyen annyi elég, hogy több mint két oldalnyi papírlapot tele tudnék írni. Sajnos.

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja