Csoki gyűjtés Debrecenben – lehet csatlakozni

Bármilyen, tartós édesség adható

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is több gyűjtőpontot alakítanak egy egységes hálózat formájában. Célja, hogy a felajánlók általi finomságok minél több nehéz sorsú gyermekhez jussanak el a közelgő ünnepek alkalmából.

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Kőr Dáma Egyesület, a ColorPlay Egyesület és a Debreceni Polgárőr Egyesület közös szervezésében újra kezdetét vette a Csoki Gyűjtő Akció 2015. Fő gyűjtőhelye a Fórum bejárata, ahol egy kihelyezett ládába várják az adományokat. Záró rendezvényét a Lovardában tartják, december 15-én 17.00 órától, ahova csaknem ezer, nehéz sorsú gyermeket hívnak majd meg.

Csatlakozni is lehet. Munkahelyek, iskolák, egyéb intézmények jelentkezését várják, ahol kollektíven vállalják az édességgyűjtést. Idén viszont nem gyűjtőládákat helyeznek ki, hanem a csatlakozott helyeket december 9-11 között Mikulás járja körbe üres puttonyával. Az átadó ünnepségre kismanói kísérik, hogy becsomagolják a felajánlásokat. Akik csatlakozni kívánnak, megtehetik az alábbi elérhetőségeken jelezve: www.bage.hu/csokigyujtes, csokigyujtes@bage.hu, www.facebook.com/csokigyujtes.

Mit várnak? Nem romlandó édességeket (hűtős termékeket), csak csokoládé, szaloncukor, cukorkák, csoki mikulás, lenyelhető rágógumi, csomagolt földimogyoró (héjas), müzli szelet, stb. Újdonságként vezették be, hogy most fogkefét és fogkrémet is szívesen fogadnak! Természetesen diabetikus nassolnivalókra is szükség van, ez esetben azt kérik, hogy borítékba rakjuk őket, hogy az önkéntesek könnyebben el tudják különíteni.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.