Bökönyi László

Bökönyi László

Bökönyi László a 4-es választókerület képviselőjelöltje 57 éves, Debrecenben szültetett, gyártástervező technikus, orvosi műszerész. Jelenleg egy orvosi műszereket gyártó cégnél dolgozik. Nős, három gyermek édesapja. Közéleti ember. 1971-1995-ig a MEDICOR dolgozója, a rendszerváltás után a munkája mellett szakszervezeti érdekképviselő, az üzemi tanács elnöke. Az 1989-ben alakult DISZ egyik alapító tagja, a rejtvényfejtő klub vezetője. Többszörös keresztrejvényfejtő magyar bajnok. A Simonyi Napok rendezvénysorozat egyik szervezője a kezdetek óta. Korábbi lakhelyén a Tégláskertben is aktívan képviselte az ott élő emberek ügyét, többször is felszólalt a közgyűlésen a lakossági meghallgatásokon. Négy éve él a Dobozi lakótelepen családjával.

- Miért éppen a DISZ-t választotta?

- A DISZ-nek egyik alapító tagja vagyok, a DISZ-en belül működő egyik alapközösséget vezetem. A DISZ programját megismerve nem volt kérdés számomra, hogy elfogadjam dr. Dobrossy István felkérését. Megismerve a többi képviselőjelöltet, az elképzeléseiket, megerősítette bennem azt, hogy együtt nagyon sok jót tudunk véghezvinni ebben a városban.

- Városi szinten mi az, ami módosításra szorul?

- Szerintem a következő városvezetésnek elsősorban a munkahely teremtő beruházásokat kellene előtérbe helyezni. Nagyon sok olyan beruházás történt a városban, mint a Kölcsey Központ, a Főnix csarnok, Nagyerdei Stadion, de sajnos nincsenek kellőképpen kihasználva, megépülésük óta veszteséges a működtetésük. A városközpont szépen fejlődik, de a külső területek elhanyagoltak, gondozatlanok a parkok, veszélyes a játszóterek többsége. Az átmenő forgalmat ki kell vezetni a városból, a teljes körgyűrűt meg kell építeni. Még mindig sok az aszfaltozatlan út a városban, a már aszfaltozott utak többsége kátyús, toldott-foldott. A város külső kertségeiben sokan laknak életvitelszerűen, itt is aszfalt utakat kellene építeni, a járműközlekedést egyirányúsítani a keskeny utak miatt.

- A kerületében milyen fontos feladatokat, tennivalókat említhet?

- A körzet panelházai a legidősebbek a városban. Az építéskor megállapított garanciális idő (50 év) a közeljövőben le fog járni. Ezek az épületek bevizsgálása elkerülhetetlen. A nem felújítható, életveszélyes épületekben lakó emberek lakhatását meg kell oldani. A Dobozi lakótelepen működő kispiac korszerűsítését többször megígérte már a városvezetés, ez tovább nem halogatható. A felújított játszótér állagmegóvására nagy figyelmet kell fordítani, hiszen nagyon sok a kisgyermek. Ezt térfigyelő kamera telepítésével kellene kezdeni, ami a közbiztonság javulását is magában hordozza. A lakótelep sportpályája leromlott állapotú, veszélyes, ezt mindenképp korszerűsíteni kell. A kondiparkot bővíteni kellene, hiszen nagyon sok fiatal jár oda mozogni.  Parkolási nehézségeket meg kell oldani, főleg a Csapó utcán. A körzetben működő polgárőrség hatékonyabb működésének megerősítése is fontos feladat. A parkok rendbetétele, rendszeres ápolása. A Dobozi lakótelepen létrehozott kutya futtatót fel kell újítani. A Víztorony és Ótemető utca kereszteződésében jelzőlámpa telepítése szükséges. A Csapó utcai virágpiacnak megfelelőbb helyet kell találni. A Monti ezredes utcai parkot fel kell újítani. A Gáborjáni Szabó - Ótemető utca által határolt elhanyagolt területet fel kell újítani. Akár egy grillezésre, bográcsozásra, szalonnasütésre alkalmas hely kialakítása. De sorolhatnám még!

- Miért éppen önre, Bökönyi Lászlóra szavazzanak a választópolgárok?

- Aki ismeri eddigi életutamat vagy csak a fentebb leírtakból ismer, láthatja, hogy eléggé szerteágazó közéletet élek, úgy gondolom, hogy megválasztásom esetén is ilyen alaposan végezném az újabb feladatokat.

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja