Barackos pite a hirtelen jött vendégeknek

Barackos pite

Szerettem volna valamilyen saját kezűleg készült édességgel kedveskedni vendégeimnek, így elkezdtem a receptjeim között keresgélni, és mivel minden hozzávalót megtaláltam otthon, barackos pite lett az eredmény.

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 citrom (leve és héja), 1 margarin kocka, 4 tojás sárgája.

Töltelékhez: 1 csomag vaníliás és 1 tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 6 evőkanál cukor, 1 nagy tejföl, 4 tojásfehérje, 1 doboz barack konzerv.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéválasztjuk, és pihentetjük, legalább míg a töltelék elkészül. A pudingot sűrűre főzzük a 6 dl tejjel, majd ha langyosra hűl, hozzáadjuk a tejfölt, a felvert tojás fehérjét, és a darabokra vágott barackot. A tésztából két lapot nyújtani, közzétenni a krémet. Tetejére tojássárgáját kenve, maximum fél óra alatt 170 fokon készre sül a sütőben. Vágni csak hűlve érdemes.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.