Az egyszerű, de nagyszerű krumplipizza

Paradicsomos változatban

A krumplipizza alapja tulajdonképpen egy nagy lepcsánka. El lehet készíteni serpenyőben, illetve sütőben is.

A hozzávalói emiatt egyeznek a lepcsánkáéval (krumpli, só, bors, liszt, fokhagyma, tojás), annyival kiegészítve, hogy a tetejére bármilyen feltétet tehetünk.

Szósz gyanánt egy egyszerű tejfölös feltétet készítettem, hagyma, kapor és fokhagyma hozzáadásával.

Én serpenyőben sütöttem ki, olajban, fedő alatt. Amikor már majdnem kész volt, ráöntöttem a tejfölös szószt, tettem rá felvágottat és sajtot, aztán addig sütöttem, ameddig a sajt rá nem sült. Ugyanezt tepsiben, a sütőben is meg lehet csinálni.

A feltét esetében meglódulhat a fantázia, elkészíthetjük hagyományos paradicsomos feltéttel is, illetve kerülhet rá akár főtt tojás, sonka, gomba, zöldség.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.