Alapkaja: vendégváró falatkák

Ízletes tojásos falatok

Gyakran járnak hozzánk vendégek, többnyire előzetes bejelentkezés nélkül. Olyankor aztán kapkodhatjuk a fejünket, hogy mivel fogadjuk őket…

No, nézzünk egy egyszerű, klasszikus, krémes tojássalátát! - krém receptet, ami nem csak reggeliként, tízóraiként, hanem vendégváróként, hidegtálak nélkülözhetetlenjeiként is megállhatja a helyét!

Pirítós feltétként, bagetten, akár sütőben sütve, reszelt sajttal a tetején, tortillába tekerve, mártogatósként, abonettel a diétások kedvéért… Nem igényel különleges hozzávalókat, bármit belekeverhetünk ízlés szerint, ami akad a konyhában. A tojás fontos táp-, és alapanyag étkezésünkben, mindig akad a hűtőben. Felhasználása szinte végtelen. Dietetikusok szerint egészségesnek mondható, létfontosságú aminosavaikkal, vitaminjaikkal jól beilleszthető bármely étrendbe, persze mértékkel. Heti 5 tojást ehetünk „büntetlenül”.

Hozzávalói: 5 tojás, tejföl, majonéz, mustár, vaj, só, bors. Ezek persze ízlés szerint bővíthetők.

A tojások lobogó vízben 10 perc alatt főnek keményre. Levesszük a héját, villával, vagy habverővel összetörjük, hozzáadunk egy kis tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot, esetleg vajat. Ez egy alaprecept. A tejföl és a majonéz mennyisége határozza meg az állagát. Különlegesebb ízt kaphatunk, ha hozzákeverünk torma-, fokhagymakrémet, májkrémet, apróra vágott felvágottat, hagymát. Díszítsük zöldségekkel!

Aztán persze együk meg, mert ezért készült ez az egyszerű,és sokféleképpen variálható alapkaja.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.