Valódi segítség az anyáknak

Budapest, 2014. május 4., vasárnap (MTI) - Az LMP az új parlamenti ciklusban is azért fog küzdeni, hogy a szerintük álságos „családbarát” propaganda helyett valódi segítséget kapjanak az édesanyák, és ha munkába állnak, egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak - közölte Ertsey Katalin, a párt országgyűlési képviselője vasárnap az MTI-vel.

A politikus közleményében úgy fogalmazott, „a magát családbarátnak csúfoló kormány” intézkedéseit számba véve „nehéz nem ünneprontónak” lenni anyák napján. Hozzátette: az anyák otthon végzett, lebecsült, fizetetlen munkáját a kabinet a korai nyugdíjazással honorálta. Eközben sorra mennek tönkre a családi napközik, amelyek az elérhetetlen vagy nem létező bölcsődék helyett vidéken lehetőséget adnának a kisgyerekes anyák munkába állására.

Közelmúltbeli eseteket felidézve Ertsey Katalin azt írta, hogy a „csőd szélén tántorog” az a Fejér megyei családi napközi, amely egy kifizetetlen 2012-es európai uniós pályázati pénzre vár. Egy már csődbe ment, Pest környéki családi napközitől pedig az állam elkezdi utólag visszakövetelni a támogatást, mert ott olyan napokon is ellátták a gyereket, amikor előzetes írásos megállapodás nem volt, de az anyának szüksége volt a segítségre, hogy munkába tudjon menni - tette hozzá a képviselő.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.