Adományt gyűjtenek rászoruló iskolások javára

Budapest, 2014. augusztus 14., csütörtök (MTI) - Iskolakezdés együtt! címmel hirdet országos adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyermek beiskolázásának támogatására.

A szeptember végéig tartó gyűjtés részleteit ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: céljuk tízmillió forint összegyűjtése, amelyből ezer gyermeket tudnak segíteni személyre szabottan minőségi, korosztályuknak megfelelő tanszerekkel. Hozzáfűzte: a gyerekeket a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották ki, valamint mintegy kétszáz erdélyi és kárpátaljai iskolás kap támogatást.

Adományozni a 1353-as vonal hívásával és a segélyszervezet honlapján lehet, valamint a postákon található perselyek és csekkek segítségével - hangsúlyozta Lehel László.

Kovács Koko István, a segélyszervezet jótékonysági nagykövete kiemelte: az augusztus 21. és 24. között a Kopaszi-gátnál zajló Ironman 70.3 Budapest versenyre a célszalag előtt különleges installációt állítanak fel, amely alatt átfutva a versenyzők egy csengőt húzhatnak meg, ezzel jelezve adományozási szándékukat. Minden egyes csengetés 2014 forintot jelent a jótékonysági akció támogatására, amelyet az E.ON Hungária Zrt. fizet ki a segélyszervezetnek.

Vincze Zoltán, a Herlitz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy a cég minden, július 21. és augusztus 31. között eladott iskolatáska után ezer forint értékben támogatja a kezdeményezést.

A tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi teher, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek. Számukra az egyszeri jelentős kiadás a további eladósodás, leszakadás veszélyét hordozza. Az Ökumenikus Segélyszervezet idén már harmadik alkalommal meghirdetett akciója olyan családoknak szeretne segíteni, akik számára a biztos lakhatás és az alapvető élelmiszerek beszerzése is mindennapi küzdelem, akiknek a tanévkezdéssel járó, gyerekenként több tízezer forintos egyszeri kiadás megoldhatatlan feladat.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.