Újra rúgott büntetővel kapott ki a Loki

Szécsi Márk darálóban  Fotó: DVSC

Vasárnap délután Fehérváron vendégszerepelt a DVSC labdarúgócsapata. Az érem szempontjából rendkívül fontos találkozó volt ez mindkét csapat számára, különösen a Lokinak lett volna szüksége a pontokra.

Októberben a Nagyerdőn találkozott a két rivális gárda. Akkor magabiztos 3-1-es debreceni siker született, a Fehérvár tehát a visszavágásra készült.

A mérkőzés alapvetően visszafogottan kezdődött, középen zajlott a játék, majd többnyire kontrákra igyekeztek építkezni a felek. Negyedóra elteltével jobb oldalról érkezett beadás, amelyet Szécsi próbált levenni, de továbbpattant a labda. Ezen az alkalmon Lagator kapott volna, aki gyönyörű ollózó mozdulattal célozta a kaput, ám néhány centit tévedett, így az első gól még váratott magára. A félidő derekához érkezve Baranyai szabálytalankodott a piros-fehérek tizenhatosán belül, amit sárga lappal és büntetővel szankcionált a játékvezető. A labda mögé Stefanelli állt a piros-kékek részéről, középre rúgta középmagasan, Megyeri pedig lazán hárította a lövést. A dráma mégis eztán következett, hiszen egy debreceni játékos a kelleténél hamarabb lépett be, így meg kellett ismételni a tizenegyest. Ezúttal már Christensen állt oda, akinek kísérletén ugyancsak rajta volt a debreceni hálóőr, de megfogni nem tudta: 1-0. Némileg megélénkült a játék. A sóstóiak próbáltak inkább agresszívan veszélyeztetni, míg a DVSC higgadt, szervezetten építkező futballalt játszott, majd a Fehérvár hirtelen visszaállt saját térfelére. A maga nemében nem volt kifejezetten eseménydús mérkőzés. A 42. percben még Dzsudzsák Balázs futhatott neki egy szabadrúgásnak 25 méterről, ám Csongvai a sorfalból kifejelte a labdát.

A hosszabbítás izgalmasra sikerült. Dzsudzsák a kapuig menetelve tüzelt fölé, majd Ojediran beadásából Bárány Donát fejelt magabiztosan, Tóth kapus azonban bravúrral hárított a rövid oldalon. A szünetre maradt az 1-0-s állás.

A fordulást követően a Lokiról szóltak az első percek. Lagator és Ojediran is veszélyeztetett. Csereként beállt az a Kocsis Dominik is, aki a Debrecen legfrissebb érkezőjeként lépett a fedélzetre. Ezúttal olajozottan működött a hajdúságiak védelme, amire nagy szükség volt, de Megyerire is. A fehérváriak egészen a félpályáig léptek ki, nehéz helyzetbe hozva vendégeiket. A hajrába lépve a Lokomotívnak minden erejére szüksége volt, hogy pontot tudjon szerezni, a nyomás most a Fehérváron volt. A tizenhatos határától a 85. percben a frissen beállt Szuhodovszki Soma küldött kapura egy erőteljes balos lövést, amelyet Tóth segítségével a kapufa „hárított”. A 90. percben Bódi szabadrúgásából Kocsis csúsztatott, ám néhány centivel a kapufa mellé fejelt. A hatperces hosszabbítás elején szögletből érkező labdát ütött ki Tóth, amelyet Ferenczi János rúgott vissza kapásból, ám a hálóőr újra szögletre mentett. A végjáték újfent izgalmasra sikerült, ám ez sem volt elég a boldoguláshoz. A Fehérvár otthon tartotta a három bajnoki pontot: 1-0.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.