Nem kért tippek

Délelőtt a totózóban viszonylagos csend honolt. Rajtam kívül ketten kísértették a szerencsét. Elmélyülten böngészték a „zöld újságot” (tippeket, tabellákat tartalmazó félheti kiadvány), motyorászva beszélték meg tippötleteiket. Előttem szintén újság. A nyerő totótippeket próbáltam kiolvasni belőle.

Egy férfi dülöngélt a helyiségbe. Harsányan köszönt, de nem viszonozta senki. Balszerencsémre, engem szemelt ki.

- Te is totózol, haver? - dörrent rám borízű hangon. Még mielőtt válaszolhattam volna, rám zúdította szelvényem tippjeivel kapcsolatos véleményét. - Pancser vagy, hapsikám! Minek veszed kétesélyre a Bayern Münchent?

A bajor város nevét csak harmadszorra sikerült végigmondania.

- Egy hígagyú is tudja, a Bayern nyer otthon. Haver, ha kell a pénz, fix egyre tedd a meccset!

Majd újra a szelvény vizslatásába merült. Alig csendesedett el, amikor felhorkant: - Mit gatyázol a Bremennel? Vedd kettesre! Annyira biztosan nyernek idegenben, hogy akár hármasra is veheted. Hehehe! - derült jót saját elmésségén, aztán szúrós szemével újra a tippjeimre meredt. Röpke másodperc után újfent felháborodott: - Hogy az Isten nyilába akarod elveretni a Barcát! Igaz, idegenben játszanak, de a Granada ellen Messinek elég kiküldenie a csukáját, akkor is győzni fognak - majd minden átmenet nélkül hirtelen kérőre fogta - Te, én egy csóró gyerek vagyok. Adjál nekem egy kis pénzt! Kitöltök egy tuti totót, aztán felezünk. Hidd el, nyerni fogok! Olyan biztos ez, mint ahogy felkel a nap.

Nem lelkesedtem az ötletért, de a tántorgó - se szó, se beszéd - faképnél hagyott, éppen egy betérő társaság felé navigált. Köszönés helyett ajánlkozott:

- Idefigyeljetek fiúkák! Akartok tuti tippeket? Józsi bácsitól megkapjátok.

Na, legalább megtudtam a keresztnevét!

A társaság nem kért Józsi szolgáltatásiból. Elhajtották a részeget. Sikertelenségétől búnak eredve, lehajtotta fejét, lemondó, mély sóhajt eresztett a tippelők felé, aztán bormámortól kacsázó léptekkel kilépett az utcára.

Mondanom se kell, a Bayern kikapott (megtehette, mert már bajnok volt a Bundesligában), a brémai muzsikusok hamisan játszottak, vagyis simán elverték a Brement, a Barca meg csak döntetlenre volt jó.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.