Magyarország leszakadása megállíthatatlannak tűnik

Budapest, 2014. szeptember 3., szerda (MTI) - Az Együtt-PM szerint Magyarország leszakadása megállíthatatlannak tűnik mind a régióban, mind az Európai Unióban.

A pártszövetség ezt azután közölte az MTI-vel, hogy a Világgazdasági Fórum szerdán megjelent versenyképességi felmérése szerint Magyarország 144 ország közül a 60. helyre került az előző évi 63. helyről, az Európai Unión belül pedig - akárcsak tavaly - a 24.

Az Együtt-PM kifogásolja, hogy az ország Románia mögé csúszott, és már nem Lengyelországgal vagy Csehországgal van egy kategóriában, hanem Horvátországgal, Szlovákiával és Bulgáriával.

Közleményük szerint az adatok azt mutatják, hogy a kormány felélte tartalékait, és ha semmi sem változik, az Orbán-kormány hosszú évtizedekre elvághatja Magyarországot a fejlődéstől, gazdasági növekedéstől, ami leginkább a munkahelyteremtésre lesz negatív hatással.

Az Együtt-PM szerint a kabinetnek be kellene látnia, hogy hibázott, és azonnali versenyképesség-javító intézkedésekre van szükség. Hozzátették: véget kell vetni a befektetők bizalmát aláásó, kiszámíthatatlan gazdaságpolitikának, valamint hathatós intézkedéseket kell bevezetni a korrupció visszaszorítása és a közpénzek átláthatósága érdekében is - sorolta javaslatait az Együtt-PM.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.