A beteg gyerekek őszinte mosolyáért

Várják az újabb Amigókat

A Debreceni Egyetem hallgatóinak körében is egyre népszerűbb Amigónak lenni, ami annyit jelent, hogy önkéntesként az Amigos csapatával a Gyermekklinikán gyógyuló kis betegek életébe derűt vigyenek. Most pedig újabb Amigók jelentkezését várják, hogy még több kis beteg sorsát tegyék szebbé.

Az Amigos a Gyerekekért Alapítvány nonprofit módon működő szervezet, amely alapvetően az önkéntes egyetemistákból építkezik, immár országszerte öt nagyvárosban. Ez alapvetően nem csupán közösségi tevékenység, hanem egyedülálló jótékony kezdeményezés, amely Debrecen esetében leginkább az Onkológián és a Gyermekklinikán fekvő gyermekek életét hivatott szebbé tenni, a gyorsabb gyógyulás érdekében. Az elsődleges célkitűzés, hogy számukra nyújtsanak közös játékkal, programokkal, akár kézműveskedéssel, vagy csupán egy kellemes beszélgetéssel, tanulással erőt, motivációt a gyógyuláshoz, illetve ahhoz, hogy mihamarabb elhagyhassák a kórterem ágyait, és hazatérhessenek.

Ezen túlmenően pedig az Amigók saját maguknak is szerveznek elfoglaltságokat akár városi berkeken belül, akár pedig az országos társszervezeteket felkeresve, hogy együtt cseréljenek tapasztalatot a hazai rendezvényeiken. Az alapítvány olyan neves személyekkel is együttműködik – a közeljövőben is született ilyen közös projekt – mint például az ikonikus vlogger, Magyarósi Csaba.

Jelenleg pedig adott a lehetőség, hogy újabb tagokkal bővüljön ez a nem hétköznapi csapat, hiszen az Amigos tagfelvételt hirdetett. Március 5-ig nyitott a leendő önkéntesek előtt a lehetőség, hogy ők is beálljanak e rendkívül nemes célt szolgálni. A szervezet a közösségi médiában, így a Facebookon (https://www.facebook.com/amigosagyerekekert) és az Instagramon is elérhető, a bővebb információk érdekében.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.