Útkeresők

Esetleges a játék  Fotó: DVSC

A cívisvárosi szurkolóhad egyre mélyebben keresi a csapat mögött rejlő problémákat. Márpedig a gond szemmel láthatóan nem kicsi, hiszen a Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutásért az NBIII-mas Dabassal is jócskán megszenvedett a Vasutas.

Továbbra is nyitott az edzőkérdés a DVSC focistái háza táján. Bár a Joao Janeirot váltó megbízott Dombi Tibor reményre okot adó minőségű futballt vitt a pályára, miután elfoglalta helyét a kispadon, a csapatnál mégis úgy fest, keresik a helyüket. Bár Dabason alternatív kezdő tizenegy vonult a gyepre, többek között a visszatért Gróf Dáviddal a kapuban, mezőnyben az ifjú Major Sámuellel, a Loki által diktált tempó ellenére nem sok okunk volt az örömre. A kapitányi karszalagot viselő Ferenczi János egyetlen begurult gólján kívül nem esett több találat, helyzet is alig. A piros-fehérek továbbjutottak, 32 között a Debrecen, ám, ahogy a szurkolók igen jelentős része is egybehangzóan fogalmaz: egyetlen pozitívum a továbbjutás, persze úgy, hogy Romancsuk kiállítása után is sikerült megőrizni a vezetést – és e ponton ismét a szokásos szerencsét „okolhatjuk”. No, de vonatkoztassunk el ettől az egy meccstől, máris látjuk, hogy a probléma nem az osztálykülönbségben lakozik, sokkal mélyebben kell keresni a választ a felmerülő tengernyi kérdésre. A játék esetleges, nincs céltudatos taktika, mindemellett a védelem vagy épp félórás visszavonulásba kezd, vagy teljesen szakadozott, hézagos, a támadás többnyire eredménytelen, véletlenszerű.

Ha pedig már a pozitívumokról is szó esett, ne menjünk el a kitartó és tántoríthatatlan szurkolók mellett, akik még Dabasra is elkísérték csapatukat, hogy a győzelem ellenére is némileg csalódottan távozzanak. A következő lehetőség október elsején kínálkozik majd Bévárdi Zsomborék előtt, addig pedig az élvonal tempójába kell visszarázódni, hogy a Honvéd ellen a Nagyerdőn szerezzen három pontot a csapat. Persze árulkodó statisztika mellett, hiszen nyolc bajnokiból mindössze egyetlen egyszer termett babér a Vasutas számára, három vereség és négy egypontos eredményen túl. További nyitott kérdés a vezetőedző kiléte, amire ezidáig sem látszik megoldás érkezni.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.