Újra győzelem!

Taylor sok lepattanót megszerzett  Fotó: DEAC

A DEAC férfi kosarasai szombat este újból a győzelem útjára léptek. Az ugyancsak alsóházban szerénykedő SZEDEÁK látogatott az Oláh Gábor utcára, a fekete-fehérek pedig izgalmas, fordulatos mérkőzésen arattak ötpontos győzelmet.

Rendkívül fontos összecsapásra készültek az egyetemiek, hiszen Polyák Lászlóék idei meneteléséből november végéig mindössze kettő győzelemre futotta, hat vereség mellett. A Debrecenben is ismerős Bognár Kristóffal felálló szegedieknek ugyancsak jelentős volt a meccs, hiszen ők is szabadultak volna a tabella legalsó régiójától. A hajdúságiak számára jó hír volt, hogy a center Tóth Ádám visszatérhetett sérüléséből. A csarnok lelátói a hideg őszvégi idő ellenére is megteltek a feldobásra.

Fej-fej mellett indult a találkozó, a DEAC részéről Mócsán Bálint lépett elő vezérré, és kezdte sorjázni a kosarakat. Az ellenfél azonban nem hagyta magát, Washington révén érkeztek a hárompontosok is. A síp sokáig néma maradt, az első negyedben kellőképp szabályos, kevésbé fizikális csata zajlott a pályán, amelynek végén a vendégek örülhettek 22-24-es vezetésüknek. A folytatásban sem sikerült nagyobb előnyt kialakítania egyik félnek sem, bár a Debrecen egyelőre csak zárkózott, a kezdeményezés a Szegednél volt.

Mike Scott és Mócsán volt a hazaiak két nyerőembere, ám a félidőben így is hárommal vezettek Bognárék. Hiába, a mumusként ismert harmadik negyed erősen a Dedek-csapatnak állt. Sikerültek a hárompontosok, a fordulás után a védekezést is jelentősen tudták javítani, a fekete-fehérek védői kiléptek a vonalnál álló dobójátékosokra, ráadásul igen tetszetős blokkokra is futotta. Megérdemelten vette át a vezetést Djordje Drenovac és csapata, 61-58-al várták a felek az utolsó felvonást. Taylor hatalmasat zsákolt sikeres betörés után, Garamvölgyi Ákos követte példáját, azonban a vendégek is kecsegtettek egy tetszetős alley-ooppal.

A sérüléséből épphogy visszatért Tóth Ádám a fejére kapott ütést, így számára ezúttal is a tervezettnél korábban ért véget a találkozó, ám az incidensnél a síp néma maradt. Az indulatok némileg elszabadultak, röpködtek a támadóhibát jelző kézmozdulatok, rendkívül feszültté vált a találkozó. A végén Bognár büntetőket hibázott, a túloldalon azonban hibátlanul sikerültek a vonalról elengedett kísérletek. A Debreceni Egyetem gárdája 83-78-as diadallal tért vissza a reménykeltő útra.

A DEAC játékán továbbra is érezni, hogy leginkább a kommunikációval és az összhanggal kapcsolatban akad jónéhány kivetnivaló. A lepattanók összegyűjtésénél rendszeresen zavarják egymást a játékosok, így az eladott labdák száma is jelentősen gyarapodik. Az oldalvonaltól, illetve az alapvonaltól bedobott labdákkal is hosszasan időznek Scotték, így elő is fordult, hogy ötmásodperces szabály értelmében el kellett venni a Debrecentől a labdát. Ami a kispadot illeti, jó képességű, többségében ifjú játékosok foglalnak helyet a cserék között, többen saját nevelésként, akik rendre új színt és lendületet tudnak hozni a játékba. David Dedek edzői munkájából fakadóan kézzel fogható a feszültség a stáb és a játékosok között, ami valószínűleg nem hagy jó nyomot az öltözői hangulaton, a csapatmunkán. Látszólag koránt sincs meg a szükséges emberi kapcsolat, kommunikáció a játékosok és az edző között. Ettől függetlenül a debreceniek megérdemelten nyertek szombat este, és december 3-án újabb rendkívül fontos hazai találkozót vívnak, ezúttal a Körmend alakulata ellen.

Barna Marci

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 83-78 (22-24, 17-18, 22-16, 22-20)

DEAC: SCOTT 19/6, Polyák 10/6, DRENOVAC 15, Gáspár -, Taylor 6 csere: MÓCSÁN 22/6, Garamvölgyi 7/3, Tóth 4, Kenéz -, Balázsi -, Neuwirth -.

David Dedek: Szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, ugyan jól felkészültünk, de a játékosoknak óriási szüksége van az extra energiákra, amit a szurkolók tudnak adni mérkőzés közben. Nagyon koncentráltunk arra, hogy a harmadik negyedben ezúttal ne essünk össze, és magas intenzitással tudjunk kijönni, ami most jól sikerült, plusz a játékosok 150 százalékot nyújtva egymásért küzdöttek. Természetesen csúsztak be hibák, de a remek csapatjáték, és az, hogy szépen járt a labda, meghozta az eredményét. Még egyszer köszönöm a szurkolóknak, hogy a nehéz időszak ellenére is mellettünk álltak a mai napon.

Polyák László: Felemás sikerrel valósítottuk meg az elképzeléseinket, a Szeged külföldi játékosait jól tudtuk hatástalanítani. A második félidőben szép lassan vettük át a kontrolt, és egy küzdős mérkőzésen megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy most is jó hangulatot varázsoltak, és az elmúlt meccsek után is így buzdítottak minket.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.