Torna vk - Berki győzött, Makra bronzérmes Cottbusban

Cottbus, 2014. március 15., szombat (MTI) - Berki Krisztián aranyérmes lett lólengésben, Makra Noémi felemáskorláton harmadik, ugrásban pedig negyedik helyen végzett a tornászok cottbusi világkupa-versenyének szombati napján.

 

    A szerenkénti döntőkről beszámolva a hazai szövetség arról adott hírt, hogy a londoni olimpiai bajnok Berki Krisztián a fináléban ismét 6,8-as kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, amely jól sikerült. Összpontszáma 15,550 lett, ezzel megnyerte a szezon első versenyét.  "Ez volt a cél, teljesítettük" - nyilatkozta Berki Krisztián. "A gyakorlatom jobban sikerült, mint a selejtezőben. Nagyon örülök a győzelmemnek, de van még mit javítani. Érdekes volt újra versenyeznem, ismét versenyközegben lennem" - tette hozzá.

    Kovács István vezetőedző úgy értékelte a látottakat, hogy voltak hibák a gyakorlatban, de a felkészülési időszak ezen szakaszában ez teljesen megfelelő. Az pedig kifejezetten örömteli - tette hozzá -, hogy a világbajnok megnyerte a cottbusi finálét.   "Még nincs csúcsformában Krisztián, hiszen az Európa-bajnokságig még van időnk. Elégedett vagyok, 24-én utazunk a dohai világkupára, ugyanezt a gyakorlatot szeretnénk bemutatni, csak jobb kivitellel" - fogalmazott a szakvezető.

    Makra Noémin már a bemelegítésénél látszott, hogy nagyon magabiztos. Felemáskorlát-gyakorlatát is ennek jegyében adta elő, magas kiviteli pontszámot kapott rá. Összpontszáma 14,275 lett, ez pedig a dobogó harmadik fokát eredményezte számára. Másik döntőjében mindkét ugrása jól sikerült, bár a másodikban volt egy apró megingás, végül 14,012 ponttal a negyedik helyen végzett    Vasárnap Makra a gerenda fináléjában szerepel.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.