Séta az Idegenvezetők világnapján - AJÁNLÓ

Az egyetem főépülete

Az Idegenvezetők Klubja immár hagyományosan ingyenes programmal csatlakozik ahhoz az országos rendezvénysorozathoz, amely február utolsó vasárnapján, illetve az azt követő napokban egy-egy különleges épületben, parkban kalauzolja az érdeklődőket.

Március 2-án (vasárnap) érdemes az egész családnak felkerekednie, hogy a Debreceni Egyetem épületegyüttesét kitűnően felkészült idegenvezetőkkel bejárja, hiszen a több mint 100 éves egyetemtelep számos különlegességgel rendelkezik.

10 órakor az egyetem központi épülete előtti szökőkúttól indul a vezetés, amely során a főépületet, annak környezetében lévő szobrokat, valamint az Élettudományi Központot ismerhetik meg a látogatók. Ezt követően ki-ki érdeklődésének megfelelően a Botanikus Kertben, amit elsősorban a gyermekes családoknak ajánlunk, vagy az Orvostudományi Centrum épületeiben folytathatja az útját.

Remek lehetőség ez minden korosztály számára, mert Debrecen egyik legpatinásabb épületegyüttese, a Nagyerdő ékköve, nemcsak impozáns épületeivel, de a XX. század embert próbáló eseményeit meg/átélő történelmével is beírta magát a város „nagykönyvébe”.

Most lehetőségünk adódik arra, hogy ne csak gyönyörködjünk a főépület lenyűgöző látványában, hanem megismerjük építésének történetét, jeles oktatóinak és hallgatóinak névsorát, a festett üvegablakok kalandos „életét”, s talán megelevenednek előttünk a parkban csendesen meghúzódó szobrok is.

Éljenek ezzel a lehetősséggel, mert kitűnő idegenvezetők: Dr. Csóka Jánosné, Reiner Ferencné és Tóth Pál várják az érdeklődőket vasárnap 10 órakor a szökőkútnál.

Kultúr A.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.