Javában tart a debreceni kézisek felkészülése

Köstner Vilmos és a "lányok"  Fotó: dvsckezilabda.hu

Már az alapozás harmadik hetében járnak, és első edzőmérkőzésüket is lejátszották a DVSC-SCHAEFFLER kézilabdásai.

A keret ugyanakkor még közel sem teljes, hiszen a friss Eb-aranyérmes Arany Rebeka-Szabó Dóra-Vámos Petra trió egyelőre jól megérdemelt szabadnapjait tölti. Tóvizi Petra, Bordás Réka és Karnik Szabina pedig a felnőttválogatott törökországi edzőtáborában készül. Ők majd csak a jövő heti balatonboglári edzőtáborban csatlakoznak a keret nagyobbik részéhez, melynek soraiban Kelemen Gréta, Poczetnyik Luca, Petrus Mirtill és Vámosi Panna személyében több ígéretes tehetség is a „nagyokkal” kezdte meg az alapozást.

Az edzésektől mentes időszakról a csapat kapitánya, Vantara-Kelemen Éva beszélt magazinunknak.

- Összesen öt hét szünetünk volt a nyáron, ebből kettő teljes pihenéssel telt, a másik három hétre viszont már kaptunk feladatokat, melyeket kötelezően el kellett végeznünk annak érdekében, hogy kellő frissességgel kezdjük el a közös munkát. Mi ezúttal Gyomaendrődön kapcsolódtunk ki a férjemmel. Emellett a tanulást sem hanyagolhattam el, hiszen nemrég nyelvvizsgáztam angol nyelvből - mondta a jobbkezes játékos.

A hatodik debreceni szezonjának nekivágó szélső az első benyomásokról is beszámolt: - Nekem az idei már a sokadik alapozásom, így van némi rutinom ezen a téren. Persze, a munkás hétköznapokba nem könnyű visszazökkenni, ugyanakkor várja is az ember a találkozást a társaival. Ilyenkor mindenki izgatott, és kíváncsian hallgatja, kivel mi történt a szünetben. Ami a munkát illeti, egyelőre az alapozás legkeményebb fázisában tartunk, mely nagyrészt a fizikai fejlesztésről és az erőnléti feladatokról szól. A következő időszakban viszont egyre nagyobb hangsúly kerül majd a taktikára, illetve az egyéni képzésekre. A héten már lejátszottuk első edzőmérkőzésünket is, a dél-koreai válogatott ellen. Úgy vélem, első meccshez képest rendben volt a csapat, és annak dacára, hogy sok a hiányzó, Vili bá’ tudta forgatni a pályán lévőket. Örülünk a győzelemnek, és ugyan tisztában vagyunk azzal, hogy sok feladat vár még ránk a felkészülés során, de mindenképp pozitív, hogy ilyen intenzív terhelés alatt is tudtunk jó játékot produkálni.

A korábbi évekkel ellentétben ezúttal kevesebb új arc tűnt fel az öltözőben, pláne ha azt vesszük, hogy a három esztendő után visszatérő Karnik Szabinát senkinek nem kell bemutatni a Hódos környékén, Vámos Petra pedig majd csak később kapcsolódik be a közös munkába. Az argentin válogatott Elke Karsten számára viszont egyelőre minden új. – Elke nagyon szimpatikus lány, a pályán pedig egy energikus, kemény játékos benyomását kelti, aki hatalmas lövőerővel rendelkezik. Karnik Szabina visszatérése is örömteli számunkra, Vámos Petra pedig nagy tehetség, aki előtt szép jövő áll. Így hát kíváncsian várom, mire leszünk képesek velük a következő évadban, mely rendkívül sűrűnek ígérkezik, hiszen indulunk az EHF-kupában. Azt pedig mondanom sem kell, hogy szeretnénk minél tovább menetelni a sorozatban! fújta meg a harci kürtöt az előző évad legjobbjának választott játékos.

Köstner Vilmos együttese további kilenc edzőmérkőzést játszik a bajnoki rajt előtt. Ezek időpontjai és párosításai a következők:

Július 30. 17.30: FTC–DVSC SCHAEFFLER (Balatonboglár)
Augusztus 2. 17.00: DVSC SCHAEFFLER–FTC (Balatonboglár)
Augusztus 7. 17.00: DVSC SCHAEFFLER–MTK (Főnix)
Augusztus 9. 17.00: Békéscsaba–DVSC SCHAEFFLER (Békéscsaba)
Augusztus 13. 17.00: DVSC SCHAEFFLER–Békéscsaba (Főnix)
Augusztus 16. 17.00:  Eger–DVSC SCHAEFFLER (Eger)
Augusztus 21. 17.00: Kisvárda–DVSC SCHAEFFLER (Kisvárda)
Augusztus 23. 18.00: DVSC SCHAEFFLER–Kisvárda (Főnix)
Augusztus 27. 17.30: DVSC SCHAEFFLER–Eger (Főnix)

Időközben pedig megtartották a magyar bajnokság és az EHF-kupa sorsolását is. Előbbi szeptember elsején kezdődik, amikor is a debreceniek az újonc Szent István SE otthonába látogatnak. Míg nemzetközi vizeken a második selejtezőkörben lesz először feladata a piros-fehéreknek, a Latsia Nicosia-Bayer Leverkusen párharc győztesével szemben.

Hogy unatkozni a 2019/20-as szezonban sem fogunk, abban biztosak lehetünk!

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.