Rendbe kell tenni a kistelepüléseket

Budapest, 2014. június 13., péntek (MTI) - A Jobbik álláspontja szerint rendbe kell tenni az 1500 lakos alatti települési elöljárók járandóságának kérdését, mert az önkormányzati törvény módosítása csak kozmetikázta a helyzetet.

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: noha törvénymódosítással lehetővé tették, hogy a kistelepülési polgármesterek más kereső foglalkozást is betölthessenek, a háttérben komolyabb ügy áll. Szavai szerint egy 500 lakosnál kisebb településen egy társadalmi megbízatású polgármester kevesebbet keres, mint egy közfoglalkoztatott.

Hamisnak nevezte azt az érvelést, hogy kistelepüléseken kevesebb munka van, szerinte ugyanis az 0-24 órás szolgálatot jelent, mert az embereket nem érdeklik a hatáskörök, problémáikkal a polgármestert keresik meg.

A jobbikos politikus valódi megoldást sürgetett annak érdekében, hogy az érintettek teljes egészében feladataiknak tudják szentelni magukat és a korrupció se merülhessen fel.

Hegedűs Lorántné leszögezte: a minisztériumok vidékre költöztetése helyett a kistelepüléseket kellene felvirágoztatni, önrendelkezést és intézményeket adni nekik.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.