A remek kezdés után mégis a Fradi örülhetett

Nem sikerült pontot szerezni  Fotó: DVSC

A DVSC futballcsemegére készült szombat este a Nagyerdőn, hiszen a címvédő Fradi érkezett a cívisvárosba. A Loki villámrajtját követően a zöldek fordítani tudtak, amely elegendő volt a győzelmükhöz.

Az előjeleknek megfelelően már délutántól futball-lázban égett Debrecen. A Nagyerdei Stadion több mint tizenkétezer emberrel telt meg, a hazai b-közép igen tisztes létszámot képviselt, míg a vendégszektor is jócskán megtelt. Néhány FTC-szurkoló hazai szektorba vásárolt jegyet, ám az esetleges konfliktusokat elkerülendő ezt sem a biztonsági szolgálat nem nézte jó szemmel, sem pedig jó néhány, csodálkozásának néhol igen intenzív hangot adó debreceni drukker. A Loki a bevonuláskor az Újpesten súlyos sérülést szenvedett Kusnyír Eriknek üzent, hogy társai visszavárják a pályára.

A pályán nagy iramú csatározás kezdődött, épp úgy, mint a lelátói hangerőben. A piros-fehérek az első percben kapura törtek, majd Brandon Domingues és Bárány Donát összjátéka után került a labda Christian Manriquéhez. Tizenhatról tüzelt, a játékszer megpattant – egyenesen a tehetetlen Dibusz hálójába: 1-0. Még tíz perc sem telt el, amikor a túloldalon is ziccer alakult ki, ezt pedig Varga Barnabás értékesítette: 1-1. Igen tempós adok-kapok csatát produkáltak a felek, a Loki szervezetten futballozott, remek helyzeteket alakított ki, ám egyelőre az újabb gól még váratott magára. A Ferencváros sem szerette volna a véletlenre bízni az eredményt, lendületesen fociztak Dejan Stankovic tanítványai, ám nekik sem sikerült újfent bevenni a hálót. A szünetben maradt a döntetlen állás.

A szurkolóknak a fordulást követően is jócskán forgatni kellett a fejüket, hiszen Bárány tévedett keveset a fővárosiak kapujának előterében, majd Megyeri Balázsnak is akadt dolga, látványosan hárított. A túloldalon kollégája, Dibusz is kiválóan őrizte a Fradi kapuját. A hajrához közeledve úgy tűnt, innen már meglehet a pontszerzés, de talán egy góllal még két vállra is lehet fektetni a regnáló bajnokot. Majd jött a hidegzuhany. A 74. percben Zachariassent találta meg a labda, a zöld-fehérek játékosa pedig köszönte a lehetőséget, és elbólintott Megyeri mellett: 1-2. Mindent megtett a Lokomotív az egyenlítés érdekében, ám sajnos ez nem jött össze, a Fradi fordítása debreceni vereséget jelentett.

A folytatásban Székesfehérváron vendégszerepel a Blagojevics-csapat, majd a Felcsút érkezik a Nagyerdei Stadionba. A Fradinak is lesz azonban lehetőség visszavágni, igaz, nem bajnoki mérkőzésen. Február 28-án újfent a zöldek vendégeskednek a piros-fehéreknél, a Magyar Kupában.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.