Orbán Viktor rendeljen el nemzetbiztonsági vizsgálatot Lázár János ellen!

Budapest, 2014. június 4., szerda (MTI) – A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy rendeljen el átfogó nemzetbiztonsági ellenőrzést Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt ellen - ezt az ellenzéki párt alelnöke mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Vadai Ágnes azzal indokolt, hogy az elmúlt hetekben „Lázár János botrányaitól” volt hangos a magyar sajtó, a politikus viszont hallgat ezekről az ügyekről.

A független képviselő azt mondta, hogy a miniszterjelölt nevéhez számtalan, a polgárokat és a gazdaságot sújtó törvény kötődik, ahogy a Norvég Alap „elfuserálása és a norvég-magyar viszony feszültté tétele is”. A miniszterjelölt gazdaságilag már „biztosítatta barátai, rokonai jólétét”, miközben emberileg is bemutatkozott, amikor arról beszélt, hogy „akinek semmilyen sincs, az annyit is ér” - folytatta. Arra is emlékeztetett, hogy Lázár János autóján korábban lézerblokkolót használt, hozzátéve, hogy a politikus nem sajnál 3-23 millió forint közötti összegeket elkölteni egy-egy vadászatra.

Hangsúlyozta, hogy kedden a DK több arra vonatkozó kérdést is feltett, hogy a miniszterjelölt „mit is csinált Londonban, egy luxusszállóban és kivel is csinálta mindezt az adófizetők pénzén”, de ezekre még nem kaptak választ.

Vadai Ágnes úgy fogalmazott, hogy ennyi botrány után nem pusztán politikai, gazdasági, emberi problémák vannak Lázár Jánossal, hanem személyében komoly nemzetbiztonsági kockázatot is látnak. Hangsúlyozta, hogy a miniszterjelölt nem hajlandó nyilatkozni olyan ügyeiről, amelyek élesen kötődnek a magyar adófizetők pénzéhez és a magyar államhoz.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.