Egy lappföldi ismerősömtől, aki Ylitornioban él, a minap kaptam 20 dkg rénszarvashúst, amiből még aznap este rénszarvashús leves készült. Fényképpel dokumentáltam.
A leves gyorsan elkészíthető, és a hozzávalók is egyszerűek.
Hozzávalók:
- 150 g száraz hús (rénszarvashús)
- 20 dl víz
- 1db hagyma
- 4 db krumpli
- 3 kávés kanál friss kakukkfű
- 1/2 szem borókabogyó
Elkészítése:
Faragd meg éles finn tőrrel vagy tőr hiányában késsel, a száraz húsból keresztben, vékony forgácsokat hasítok.
Mérj ki fél liter vizet a lábasba, és aztán tedd bele a húst, valamint a borókabogyót, és főzd másfél óráig.
Darabold fel a hagymát és a krumplit!
A felforrt leves alapba adj árpadarát vagy rizset, valamint hagymát, és főzd még 15 percig
Végül adj hozzá krumplit, és főzd 15-20 percig, amíg a krumplik elkészülnek.
Fűszerezd meg a száraz húslevest kakukkfűvel. Ellenőrizd az ízét, és adj hozzá sót, ha szükséges.
S.E.
Új hozzászólás