Magabiztos nyitány a vébén

Eddig nem volt komoly ellenfele a magyar lányoknak  Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

A magyar női kézilabda válogatott Golovin Vlagyimir irányításával elkezdte világbajnoki szereplését. A dán-norvég-svéd közös rendezésű tornán a magyarok két könnyed diadallal indítottak a B-csoportban Paraguay, majd Kamerun ellen.

Helsingborgban, Paraguay válogatottja ellen kezdték csütörtökön a világbajnoki megmérettetést a párizsi olimpiai kvalifikáció reményében Vámos Petráék. Két jóval alacsonyabb színvonalat képviselő hölgyalakulattal kellett a nyitányon szembe néznie a magyaroknak, a Montenegró előtti csoportrangadón. A paraguayiak igen agresszívan próbálták megfékezni a magyar lányok rohamait. A magyar vb-startot Vámos Petra első találata fémjelezte, és úgy tűnt, már rögtön a legelején nem hagynak esélyt a mieink a dél-amerikai ország nemzeti csapatának. Folyamatosan nőtt a magyar előny. Mindkét oldalon sok volt a technikai baki, eladott labdák is be-becsúsztak szép számmal, ám ez a magyar erődemonstrációt korántsem befolyásolta. Hamar két számjegyűre duzzadt a különbség. Gyorsan kialakult a húsz fölötti előny is, majd végül fontos és eredményes debreceni szerepvállalással nyert Magyarország 35-12-re – szerencsére épen, egészségben, sérülés nélkül.

A folytatásban egy fokkal nehezebb meccsre készültek Klujber Katrinék, ám a papírforma még mindig jelentős fölényt jósolt a magyarok számára. Bár sok hibával kezdtek Golovin Vlagyimir „lányai”, az afrikai kontinensről érkezett ellenfél mégsem tudott fogást találni a piros-fehér-zöld címereseken. A végén 39-20-ra nyertek a mieink, az eredményhez pedig három debreceni játékos – Töpfner, Füzi-Tóvizi, valamint Vámos – összesen tíz góllal járult hozzá. A kötelező győzelmek tehát megszülettek magyar részről, az első igazán nagy kihívás hétfőn érkezik, amikor Montenegróval kell megvívnia majd a már biztosan középdöntőbe jutott lányoknak, illetve nagy lépést tehetnek az olimpiai kvótát jelentő negyeddöntős pozíció megszerzéséért.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.