Loki-kézi: vissza a pályára!

Újra teljes az öröm  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC kézis lányai csaknem négy és fél hónapnyi kihagyás után ismét mérkőzést vívtak. Péntek este a Főnix csarnok lelátója is hangos volt, hiszen a Békéscsaba elleni edzőmeccsre már szurkolók is bemehettek. A debreceniek győztek, de az ünnepet a visszatérés alapozta meg.

Alapvetően már maga a tudat remek volt, hogy végre újra élő, igazi debreceni kézilabdát láthatunk. A koronavírus miatti rendelkezések értelmében csak korlátozott számban érkezhettek nézők, az erre felkínált 400 hely mind meg is telt.  A 39-20-as, sima hazai sikert hozó találkozó valószínűleg nem lesz a legemlékezetesebb pillanatok egyike, mégis különleges marad, hiszen a csapatot váltó, Debrecenbe érkező kézilabdás hölgyek személyesen is találkozhattak rajongóikkal. Valóságos helycserés támadás történt nyáron a két, egymással szemben kifejezetten nagy riválisnak számító gárda közt. Vida Gergő, Köstner Vilmos mester eddigi másodedzője immár a viharsarkiak vezetőjeként állt a kispad mellett és – kifejezetten szokatlan látványt nyújtva – lila pólót öltött. Helyette a cívisváros veterán klasszis edzője mellé az egykori helyi ikon, Kudor Kitti jelentkezett szolgálatra. Ami a játékosokat illeti, Szabó Dorci ezúttal lila-fehérben remekelt a kapuban, Borgyos Panna és Vámosi Panna pedig egyaránt 3 gólt szereztek a Csaba javára. Mondhatni, fordított irányban, a békésiektől is érkezett játékos Debrecenbe. A 23 esztendős átlövő, Aleksandra Vukajlovics háromszor is betalált a liláknak. A lefújás utáni taps hűen tükrözte, mennyire várta a közönség, hogy ismét helyet foglaljon a lelátón és a labda testközelből induljon útjára.

A találkozó szorosan indult, a félidőben, viszont már hatgólos hajdúsági előnyt mutatott a kézi eredményjelző. A Fraditól kölcsönbe érkező Bánfai Kíra szintén három alkalommal volt eredményes, a szintén frissen piros-fehér mezt öltő hálóőrök, Csapó Kyra és Anca Giegerich pedig nevükheö méltóan pajzsként védték a DVSC kapuját. A végeredmény 39-20 lett. A nagyarányú diadalhoz a közönség egyik leendő kedvence, a szemtelenül ifjú, mindössze 16 esztendős Panyi Anna négy találattal járult hozzá a hajrában.

A debreceni lányok további felkészülési menetrendje nagyjából már biztos, azonban a mérkőzések látogathatósága nagyban függ a járvány alakulásától. Vasárnap Balatonboglárra, a Nemzeti Kézilabda Akadémia otthonába utaznak Kovács Annáék, ahol a Fradival, a Győrrel és a Kohásszal is csatáznak majd.  Az augusztusi programban pedig ellenfélként szerepel a Kisvárda és a Vác is.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.